HomeNieuwsBizarBIZAR. Amerikaanse bar serveert “menstruatiecocktail”

BIZAR. Amerikaanse bar serveert “menstruatiecocktail”

In Ohio is het in de Japanse bar Yuzu nu onafgebroken “de tijd van de maand”. Nieuw op hun drankkaart is de “menstruatiecocktail”. Die wordt deze keer niet afgewerkt met een kleurrijk parapluutje, maar met een tampon. Wie het drankje bestelt, doneert een dollar aan een lokaal opvangtehuis voor vrouwen.

In de Amerikaanse staat Ohio heeft de Japanse bar Yuzu een nieuw (wan)smakelijk drankje toegevoegd aan hun assortiment, namelijk de “menstruatiecocktail”. De cocktail kreeg de naam Even Can’t Literally, verwijzend naar de emotionele staat waarin vrouwen zich bevinden tijdens hun menstruatie. Als je het drankje bestelt, krijg je een bessenmargarita voorgeschoteld die “versierd” wordt met een tampon.

Goede doel

Op Facebook liet de bar weten dat het een stunt is voor het goede doel. Bij aankoop van het drankje zal er een dollar gedoneerd worden aan een lokaal opvangtehuis voor vrouwen die het slachtoffer waren van huiselijk geweld. Wie liever geen tampon krijgt bij zijn of haar bestelling, kan dat op voorhand aangeven. Dan wordt ook de tampon gedoneerd aan het opvangtehuis.

It's that time of the month– time for a new menu that is– like this new cocktail– Even Can't Literally / a berry…

Posted by Yuzu on Thursday, May 2, 2019

Onbegrip

Uiteraard waren sommigen niet opgezet met het nieuwe drankje. Op Facebook reageerde een lezer: “Applausje voor Yuzu! Ik wist niet dat het mogelijk was, maar jullie hebben een goede zaak voor vrouwen genomen en zijn niet verder geraakt dan de vrouwelijke lichaamsfuncties te degraderen en de spot te drijven met het vrouwelijk taalgebruik.” De eigenaar van de bar liet intussen aan Fox News weten dat hij het initiële onbegrip begrijpt, maar dat het doel is om de conversatie over de gezondheid van vrouwen aan de gang te krijgen en vrouwen in nood financieel te steunen.

Santé!

Het bericht BIZAR. Amerikaanse bar serveert “menstruatiecocktail” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels