HomeNieuwsBizarBIZAR. Airbnb-huurder steelt kat van de buren en wil ze niet teruggeven...

BIZAR. Airbnb-huurder steelt kat van de buren en wil ze niet teruggeven «zonder rechtszaak»

We nemen altijd een koffer bomvol mooie herinneringen mee naar huis van onze reis, maar de Amerikaanse zeventiger, James Wakefield, nam nog een extraatje mee: de kat van de buren. En hij is niet van plan om ze terug te geven.

Tijdens het Thanksgivingweekend vorig jaar reisde James Wakefield met zijn familie naar Sonoma, een stadje in het noorden van Californië. Hij verbleef er in een mooie Airbnb in een buurt waar ook veel andere gezinnen wonen. Het is daar, in de achtertuin van zijn Airbnb, dat hij ook kennismaakte met de kat Nubbins.

Wakefield was niet op vakantie vertrokken met het snode plan om een kat te stelen, maar toen hij zag dat Nubbins een deel van haar lip en staart miste en «erg hongerig» leek, zag hij geen andere keuze. Tijdens de vijf dagen dat hij er was, was zijn familie de enige in de buurt die haar water en eten gaf. Hij kon maar een conclusie trekken: Nubbins was een mishandelde zwerfkat. Dus hij nam ze mee naar huis om haar een beter leven te geven, alleen eiste de lokale politie van Sonoma al snel dat Wakefield Nubbins terug zou geven.

Kat zonder thuis

In een juridische brief aan de sheriff legt Wakefield uit waarom hij dat niet zomaar zal doen «zonder ervoor te vechten». Zo zegt Wakefield dat hij wel eerst op zoek gegaan was naar het baasje van Nubbins. Hij vroeg aan de eigenaar van de Airbnb van wie de kat was, maar volgens hem was ze van niemand: «Het is een zwerfkat die vier jaar geleden opdook in onze buurt.» De kat kreeg af en toe wel eten van buurtbewoners, maar niemand had haar vooralsnog geadopteerd.

Op dat moment besloot Wakefield om aan de Airbnb-eigenaar te vragen of het goed was om Nubbins mee naar huis te nemen. «Het zou geweldig zijn als iemand haar adopteerde en haar een goede thuis gaf», had de verhuurder geantwoord. En zo geschiedde.

Verwaarloosd of vrij?

Alleen bleek al snel bij het eerste bezoek aan de dierenarts dat Nubbins een microchips in haar had, waaruit bleek dat ze wél een eigenaar had, namelijk: de buurman, Troy Farrell. En daar knelt het schoentje voor Wakefield: ze wilden de kat oorspronkelijk wel teruggeven aan de rechtvaardige eigenaar, maar niet aan een baasje die zijn poes geen water of voedsel geeft en haar in de koude achterlaat.

Farrell ontkent echter die beschuldigingen: «Heel veel mensen zorgen voor haar. Ze is geen thuiskat. Ze wil niet opgesloten zitten. Ze houdt ervan om rond te lopen in de buurt, en haar eigen ding te doen», aldus de buurman aan de lokale media Sonoma Index-Tribune.

De lokale district attorney bekijkt de zaak verder, maar Wakefield toont zich alleszins strijdvaardig in zijn brief aan de sheriff: «U kunt er zeker van zijn dat deze zeventigjarige kattenoppas alles zal doen in zijn vermogen om Nubbins te beschermen.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/bizar-airbnb-huurder-steelt-kat-van-de-buren-en-wil-ze-niet-teruggeven-zonder-rechtszaak

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels