HomeNieuwsBizarBijna de helft van de mannen gaat thuis zittend naar de wc

Bijna de helft van de mannen gaat thuis zittend naar de wc

Zo’n 44% van de mannen zet zich thuis neer op het toilet om te plassen, stelt een Japanse enquête. Een vijfde onder hen wordt daartoe verplicht door hun familie.

Mannen plassen rechtstaand en vrouwen gaan ervoor zitten. Dat is het cliché over onze wc-gewoonten. Maar volgens een Japans onderzoek gaan mannen vaak door de knieën in het kleinste kamertje. Slechts 56% zou rechtstaand plassen.

De meeste die door de hurken gaan, doen dat omdat ze dat zelf aangenamer vinden. Een vijfde onder hen bukt zich op vraag van hun familie. De voornaamste reden is omdat ze niet willen dat de vloer vol pipispetters ligt.

Plasstress

Het onderzoek werd uitgevoerd door Japan Toilet Labo, een organisatie die de toiletomstandigheden voor kinderen wil verbeteren en bij grote rampen mobiele toiletten voor kinderen uitdeelt. Ze bevroegen 515 mannen tussen 20 en 69 jaar over hun plasgewoontes en -problemen.

Daaruit blijkt ook dat 39% van de Japanse heren het moeilijk vindt om te plassen als er iemand achter hen staat. Zo’n 94% zegt dat ze al eens kleine probleempjes hebben gehad, zoals urineverlies of vaker dan de wc gaan dan anderen. Daarvan heeft iets meer dan zes op de tien mannen dat altijd geheim gehouden.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels