HomeNieuwsBizarBar in Israël geeft 25% korting aan menstruerende vrouwen

Bar in Israël geeft 25% korting aan menstruerende vrouwen

De bar ‘Anna Loulou’ in Israël heeft een ‘Bloody Hour’ gelanceerd. Vrouwen die hun regels hebben, krijgen daar heel de avond 25% korting op hun drankjes.

Afgelopen zaterdag was een speciale avond in Anna Loulou. De bar in het Israëlische Jaffa organiseerde voor het eerst ‘Bloody Hour’. Tijdens zo’n avond moeten menstruerende vrouwen heel de avond lang een kwart minder betalen. Voor de korting volstaat het dat “those with the flow” gewoon melden dat ze hun regels hebben.

De twee eigenaressen van de bar hopen met het initiatief menstruatie uit de taboesfeer te halen. “We willen kunnen praten over dit belangrijke onderwerp”, zegt mede-eigenaar Moran Bahrir aan Haaretz. “We willen voorbij gaan aan de kinderlijke schaamte die gekoppeld is aan alles dat met het lichaam te maken heeft.”

“Iemand zegt altijd direct ‘ieuw’”

“We proberen de ‘speciale situatie’, die een kwart van het leven van een vrouw inneemt, onder de aandacht te brengen met een geschenkje. Er is nog geen basis in het dagelijkse leven om te praten over menstruatie zonder dat iemand direct zegt: ‘Ieuw, waarom hebben jullie het daarover?”.

Het ‘Bloody Hour’ is niet het eerste opvallende initiatief van de bar. Anna Loulou staat bekend als een plek waar holebi’s, joden en Arabieren samen iets komen drinken. En dat is uitzonderlijk in de regio.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels