HomeNieuwsBizarAKELIG. Trapeziste mist handen van echtgenoot en valt 5 meter naar beneden...

AKELIG. Trapeziste mist handen van echtgenoot en valt 5 meter naar beneden (video)

In Rusland zijn akelige beelden opgedoken van een trapeziste die een lelijke val maakte bij een mislukte circusstunt. Ze miste op het nippertje de handen van haar echtgenoot en viel zonder veiligheidsuitrusting meer dan 5 meter naar beneden.

Als je ooit al een in een circus bent geweest, heb je ze vast al wel zien vliegen: de trapezeartiesten. Ze vliegen hoog tegen het dak van de circustent en zweven schijnbaar moeiteloos van de ene naar de andere hangende ijzeren staaf. Je denkt bij jezelf: ‘Dit moet toch ooit eens fout aflopen’.

Soms is dat inderdaad het geval. Beelden uit Rusland tonen hoe Tatyana Zolotukhina, een 26-jarige trapeziste, op het nippertje de wachtende handen van haar echtgenoot mist, en zo een lelijke val maakt van bijna 5 meter. Het publiek, dat eerst vol ontzag begon te schreeuwen, viel stil in afwachting van haar verwondingen.


Gebroken ruggengraat

Maar wonder boven wonder heeft Zolotukhina de val overleefd. Meer zelfs, bij het verlaten van de circustent was ze bij bewustzijn. Een MRI-scan bracht een gebroken pols en een mogelijk gebroken ruggengraat aan het licht. Ze zou ondertussen al zelfstandig kunnen bewegen.

Zolotukhina en haar man maken deel uit van het rondreizende Filatovcircus, dat gerund wordt door een circusfamilie die 180 jaar oud is en bekend staat als de oudste van Rusland. «De arieste verkeert niet meer in kritieke toestand en zal snel terugkeren naar de arena», liet het circus weten in een reactie.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/akelig-trapeziste-mist-handen-van-echtgenoot-en-valt-5-meter-naar-beneden-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels