HomeNieuwsBizarWTF. Duitse douane doet slijmerige ontdekking in luchthaven

WTF. Duitse douane doet slijmerige ontdekking in luchthaven

In de luchthaven van het Duitse Düsseldorf heeft de douane ruim negentig gigantische slakken aangetroffen. Een slijmspoor leidde de douaniers naar de aparte vondst, oorspronkelijk gingen zij er per vergissing van uit dat het om namaakexemplaren ging tot een van de dieren bewoog.

«Het slijmspoor leidde naar een stuk bagage dat afkomstig was uit Nigeria en waar een gat in zat. Het hoofd van een tweede slak zat reeds buiten de koffer, onderweg naar een ontsnapping», vertelde een woordvoerder van de douane vrijdag.

Delicatesse

De bagage was door niemand opgehaald, en had als bestemming een winkel die gespecialiseerd is in Afrikaanse producten in het Ruhrgebied. De grote levende slakken zijn geen beschermde soort en werden vermoedelijk naar Duitsland vervoerd om er als delicatesse te worden opgegeten. «Tijdens het transport werden echter dierenwelzijn en veterinaire voorschriften om te reizen met de voeten getreden», zei de woordvoerder nog.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/wtf-duitse-douane-doet-slijmerige-ontdekking-luchthaven

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels