Vind ons op

Zita

Absurd: Premier League-spelers mogen niet meer tackelen als ze weer willen trainen

Bizar

Absurd: Premier League-spelers mogen niet meer tackelen als ze weer willen trainen

Het is voor spelers van Engelse voetbalclubs de komende tijd verboden tackles te maken op trainingen. Ook moeten de velden, hoekvlaggen, doelpalen en trainingshesjes voortaan eerst worden gedesinfecteerd. Dat staat in een protocol dat naar de clubs is gestuurd, meldt de BBC.

Toby Alderweireld zal op training een tijdje niet zijn beste beentje mogen voorzetten, letterlijk dan. De verdediger van Tottenham Hotspur en de Rode Duivels mag net zoals de andere spelers van de Premier League voorlopig geen tackle meer uitvoeren. Dat is een van de maatregelen om de opstart van de voetbalactiviteiten in Engeland veilig te laten verlopen.

Per week twee keer getest

Er worden nog andere voorzorgsmaatregelen genomen. Zo moeten de velden, hoekvlaggen, doelpalen en traininghesjes voor elke training gedesinfecteerd worden. Dat staat te lezen in een protocol waar de BBC de handen op kon leggen. Spelers worden voortaan, als clubs de trainingen hervatten, twee keer per week getest op het coronavirus. Het is voetballers ook verboden samen te reizen.

De Premier League ligt sinds maart stil. De Britse regering heeft nog tot 1 juni topsportevenementen verboden, ook zonder publiek. Voor de periode daarna is een versoepeling van de coronamaatregelen mogelijk, als de omstandigheden dat toelaten. Liverpool kan bij hervatting van de competitie haar eerste landstitel sinds 1990 bijna niet meer ontgaan.

Het bericht Absurd: Premier League-spelers mogen niet meer tackelen als ze weer willen trainen verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top