HomeNieuwsBizar14-jarige jongen sterft na extreem giftige kwallensteek in Australië

14-jarige jongen sterft na extreem giftige kwallensteek in Australië

De veertienjarige jongen Mark Angelo Ligmayo is zaterdag in Queensland overleden aan een steek van de kubuskwal, het giftigste zeedier ter wereld met tentakels van meer dan drie meter lang. Dat schrijft de Australische krant de Courier Mail. De tiener is het tachtigste dodelijke slachtoffer van de kubuskwal in Australië sinds het begin van de metingen in 1800.

Het huiveringwekkende incident gebeurde afgelopen zaterdag op ‘Eimeo beach’, in het oosten van Australië. Mark was samen met zijn vader afgezakt naar het strand in Queensland om te genieten van de zee. Maar na amper tien minuten in het water keerde de tienerjongen al terug uit de golven, verstrengeld in de tentakels van de kubuskwal. Strandredders sloegen erin om met azijn de tentakels los te rukken van zijn lijf en probeerden hem te reanimeren, maar later die dag overleed hij alsnog in het ziekenhuis.

Giftige tentakels

«Het is hard om je zoon te zien proberen om het te overwinnen. Het is hard om je zoon voor je ogen te zien sterven», vertelde Marks vader aan de Courier Mail. Mark was nog maar recent verhuisd naar Australië vanuit de Filipijnen en ging sinds deze maand naar de middelbare school in het stadje Mackay. Volgens getuigen hebben de redders alles gedaan wat ze konden, en was het strand eerder die dag gecontroleerd op kwallen.

In februari vorig jaar overleed ook al een 17-jarige jongen aan een steek van de kubuskwal. Het was toen het eerste incident in meer dan 16 jaar. Die kwallen staan erom bekend dat ze het giftigste zeedier ter wereld zijn. Met hun giftige tentakels van drie meter lang klampen ze zich hardhandig vast aan het lichaam van hun slachtoffer. Een steek is uitzonderlijk pijnlijk en kan binnen enkele minuten tot verlamming, een hartaanval of de dood leiden.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/14-jarige-jongen-sterft-na-extreem-giftige-kwallensteek-australie

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels