HomeNieuwsBizarOphef over influencer nadat ze het opneemt voor Oekraïne met bikinifoto: «Geen...

Ophef over influencer nadat ze het opneemt voor Oekraïne met bikinifoto: «Geen woorden voor»

Een Amerikaanse influencer heeft kwaad bloed gezet door haar nieuwe badkledinglijn te promoten en tegelijkertijd Oekraïne te steunen. Heel wat volgers hebben hun bedenkingen daarbij.

Danielle Bernstein is een 29-jarige influencer uit New York die met ‘WeWoreWhat’ een eigen kledingwinkel heeft. Om haar nieuwe zwemkledinglijn in de kijker te zetten, deelde ze enkele foto’s waarin ze in bikini poseert.

Geld inzamelen

In de beschrijving van haar Instagrambericht verwees ze echter naar het conflict in Oekraïne. «Je kan berichten posten over mode en tegelijkertijd over wereldproblemen. Je kan het bewustzijn vergroten over een nieuwe collectie terwijl je geld inzamelt om terug te geven. (…) Wat er momenteel gaande is in de wereld is vreselijk, en ik weet dat een bikinifoto niemand helpt. Maar de opbrengst ervan wel, want die gaat naar een organisatie in Oekraïne», klonk het in haar oorspronkelijke post die intussen aangepast is.

Gefronste wenkbrauwen

Haar Instagrambericht lokte heel wat verontwaardigde reacties uit. «Is ze wel goed bij haar verstand? Ik heb nog nooit zo’n onverschillig bericht gezien. Ik heb hier geen woorden voor», «Dit is walgelijk», en «Ze had haar collectie ook gewoon kunnen aankondigen op de dag waarop die uitkwam. Verlekker mensen niet eerst om vervolgens Oekraïne te vermelden. Beide zaken hebben niets met elkaar te maken», werd er gereageerd.

Begrip

Intussen liet Bernstein weten dat haar bedrijf al 250.000 dollar heeft gedoneerd aan Global Empowerment Mission, een organisatie die vluchtelingen over de hele wereld helpt. Dat zorgde toch ook voor begrip bij haar volgers. «Uiteindelijk zamelt ze letterlijk geld in om Oekraïne te helpen», en «Als Oekraïens-Amerikaanse vrouw met familie in Kiev en Charkov vind ik dat, als deze persoon doneert, dat het belangrijkste is. Niemand daar maakt het uit of de manier waarop smakeloos is. Ze proberen gewoon te overleven en dan helpt elke donatie», lezen we ook.


Klik hieronder op het pijltje naar rechts om alle foto’s te bekijken.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/ophef-over-influencer-nadat-ze-het-opneemt-voor-oekraine-met-bikinifoto-geen-woorden-voor

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels