HomeNieuwsZo zie jij er altijd gestyled uit! 4 onweerstaanbare outfittips

Zo zie jij er altijd gestyled uit! 4 onweerstaanbare outfittips

Je hoeft er niet bij te lopen alsof je net van de Milanese catwalk komt afgewandeld of een heel maandloon aan je outfit besteedt. Nee, met enkele eenvoudige en betaalbare stylingtips kom je als een fraaie it-girl voor de dag. Belangrijk is wel dat je durft te experimenteren en te proberen. En dat je nee durft te zeggen tegen vieze, stinkende eenheidsworst.

Probeer eens iets nieuws uit

Pendelaar Eline had het al begrepen: je hoeft niet per se nieuwe kleren te kopen om jezelf een nieuwe outfit aan te meten. Het geheim is veeleer het bedenken van nieuwe combinaties. En dat wil zeggen: proberen, proberen en nog meer proberen. Daarvoor vertrek je vanaf een enkel basiskledingstuk, bijvoorbeeld een leuk jasje. De basisregel is dat je iets wijds met iets straks combineert. Een wijde bloes komt dus bovenop een skinny jeans. Durf bovendien ook eens verschillende printjes en dessins te combineren.

Je hoeft daarbij zeker niet alles overhoop te gooien. Met enkele kleine nieuwe toevoegingen kan je je outfit eenvoudig naar een ander niveau brengen. Wat denk je bijvoorbeeld van een eenvoudige trui en een doordeweekse jeans, maar dan op een stel glimmende schoenen of chique enkellaarsjes? Voor minder dan zeventig euro vind je er al bij online schoenenwinkel Omoda. Je laat je vervolgens begeleiden door een hippe jas met een luipaardprint. Het geeft je outfit een vleugje strippersgehalte, zonder daarin te overdrijven. Maar laat je vooral niet door ons beperken.

Durf de grenzen van het aanvaardbare op te zoeken

Het onderscheid tussen een faux pas, très hip en très sexy is vaak flinterdun. 2019 was bijvoorbeeld het jaar dat dubbele denim weer kon, zonder dat je daarvoor in een cowgirl hoefde te veranderen. In 2020 domineerde het mondmasker om een of andere gekke reden ineens het straatbeeld. En ook dit jaar hebben we een hele leuke voor jou: sokjes in sandalen. Liefst met een glitterend kleurtje, een nylonachtige look en een kanten randje om het compleet af te maken.

Nathalie Joos is misschien wel het beste voorbeeld van hoe het kan. Zij kiest bijvoorbeeld opvallend vaak voor een halfopen pump met een vrouwelijk sokje. Trendy, maar toch zakelijk. Ook Kendall Jenner deed het al meermaals, maar dan in haar eigenzinnige stijl. Deze dames bewijzen bovenal dat het niet erg is om de grenzen van het aanvaardbare op te zoeken. Ook voor jezelf is dat de stelregel: durf er de kantjes vanaf te lopen. Het helpt jou om je van de rest te onderscheiden.

Laat je niet in een hokje duwen

We zeggen wel vaker dat je outfit het verlengde is van je persoonlijkheid. Wel, we dagen je uit: omschrijf je persoonlijkheid in een woord. Lukt niet echt, hé? Een persoonlijkheid is dan ook heel complex en dan is het niet logisch om je in het hoekje van een enkele stijl te laten duwen. Je echte stijlpersoonlijkheid bestaat uit een combinatie van verschillende stijlen en dat is maar goed ook. Er is bijvoorbeeld niks mis met een comfy broek met daar een nette blazer bij die je wat eleganter maakt. Zo kan je je lekker casual voelen en ben je toch klaar voor de iets formelere gelegenheden.

Voeg de juiste accessoires aan je outfit toe

Volgens sommigen is de kunst van een outfit stylen het kiezen van de juiste accessoires. Het hoeft daarbij niet altijd om een opvallende ketting of talloze sieraden te gaan. Ook een riem of een tas is een accessoire. Een accessoire maakt een outfit niet alleen af, maar legt ook de juiste accenten. Verander een accessoire en je hebt een compleet andere look en feel.

Heel leuk is het als accessoires kleur brengen in je outfit. Een handtas met een opvallend kleurtje of een leuk patroontje is ideaal om tijdens de zonnige lente- of zomerdagen vrolijkheid uit te ademen, zonder dat het je outfit hoeft te domineren.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels