HomeNieuwsBizarre verkiezingsbeloftes

Bizarre verkiezingsbeloftes

Ook in Nederland zien we tegen de tijd van de verkiezingen dat er soms de meest bizarre dingen worden beloofd. Maar ook op andere plekken op de wereld worden soms de meest bizarre dingen als verkiezingsbelofte gepresenteerd om extra stemmen te winnen. Zouden deze beloftes ook gebaseerd worden op opiniepeilingen?

Beloftes voor een beter klimaat?

In Nederland bleek dat de bevolking van de nieuwe regering verwacht dat er meer wordt gedaan tegen de klimaatcrisis. Er wordt bijvoorbeeld verwacht dat meer bedrijven die voor grote vervuiling zorgen zich aan het klimaatakkoord van Parijs gaan houden. Duurzaamheid en het milieu spelen een grote rol in de verwachtingen. Je zou dan zeggen dat er beloningen komen voor mensen die bijvoorbeeld aanbieders van energie vergelijken en hierdoor kiezen voor groenere stroom of duurzame energie. Of een bonus voor mensen die gasloos gaan wonen. Maar buiten wat subsidie voor de aanschaf van een elektrische auto, laten Nederlandse politici zich hier niet toe verleiden.

Doelgroep binnenhalen

Zo had GroenLinks een startkapitaal van 10.000 voor jongeren in het verkiezingsprogramma staan en 50PLUS vond een dertiende maand voor AOW’ers wel een goed plan. Het is natuurlijk duidelijk dat met deze beloftes bepaalde doelgroepen bereikt moesten worden. GroenLinks zou hiermee in de smaak vallen bij jongeren en 50PLUS hield inderdaad de 50plussers een snoepje voor. Maar het kan nog gekker en hiervoor gaan we even naar Mexico.

Bizarre Mexicaanse verkiezingsbelofte

In Mexico werd er namelijk wel een hele bijzondere verkiezingsbelofte gedaan. De politica Rocio Pino belooft de Mexicaanse vrouwen die op haar stemmen namelijk een gratis borstvergroting. Ze is kandidaat voor de linkse partij Progressive Social Networks die in 2019 werd opgericht als non-profitorganisatie. Dit jaar is het voor het eerst een politieke partij. Rocio Pino zegt dat als zij verkozen wordt in de Kamers van Volksvertegenwoordigsters iedere vrouw een gratis borstvergroting krijgt. De vrouwen die bijvoorbeeld door kanker al een borstamputatie hebben gehad krijgen hierbij voorrang. Deze belofte leverde natuurlijk prachtige slogans op voor de politica, bijvoorbeeld de slogan “Geef je moeder borsten” en “Omdat een vrouw met borsten een krachtige vrouw is”.

Gratis borstvergroting en meer vrouwenrechten

De gratis borstvergroting is niet de enige belofte die Rocio Pino heeft gedaan. Ze geeft ook aan dat als zij verkozen wordt, ze meer aandacht wil voor seksueel misbruik en dat mannen die hun kinderen niet financieel ondersteunen strenger moeten worden bestraft. Ook moeten er volgens haar speciale wetten komen die vrouwen beschermen tegen cybercriminaliteit. Naast politicus is Rocio Pino ook actief op het veelbesproken OnlyFans. Ze heeft er namelijk zelf helemaal geen problemen mee om haar naakte lichaam te laten zien. Tegen betaling deelt ze dan ook pikant beeldmateriaal.

Werken verkiezingsbeloften?

Zo blijkt maar weer dat politieke ideeën ook verkocht moeten worden en dat dit soms om een bijzonder staaltje marketing vraagt. Of het werkt? Veel mensen weten dat verkiezingsbeloften soms als sneeuw voor de zon verdampen als de uitslag eenmaal bekend is. Maar er zullen ongetwijfeld nog genoeg mensen zijn die door dit soort bizarre beloftes toch op een partij of een kandidaat gaan stemmen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels