HomeNieuwsVideoWTF. Op hol geslagen koe terroriseert studenten (video)

WTF. Op hol geslagen koe terroriseert studenten (video)

De politie in de Amerikaanse staat Pennsylvania waarschuwt universiteitsstudenten en omwonenden voor een losgeslagen koe die al twee keer in een paar dagen tijd op de terreinen van de universiteitscampus gespot werd.

Studenten en medewerkers van de Kutztown University of Pennsylvania keken zondag vreemd op toen een losgeslagen koe op de campus rondzwierf. De universiteitspolitie stuurde een waarschuwing uit met de titel ‘Vermijd Campus-Noord: agressieve koe – BENADER HET DIER NIET.’ «Iedereen moet uit de buurt van de koe blijven. Het dier is niet veilig om te benaderen», klinkt het in de waarschuwing. Volgens de politie leek het rund angstig en was het niet vertrouwd met de omgeving.

Intussen haalde de ‘agressieve koe’ de nationale krantenkoppen in de VS met haar escapades rond Kutztown.

«Gevaarlijk»

Dinsdagavond keerde de koe terug naar de campus. Het dier vluchtte het nabijgelegen bos in voordat het gevangen kon worden. «Ik werk al drie decennia bij de Universiteit van Kutztown en we hebben nog nooit een situatie voorgehad waarbij losgeslagen vee op de campus rondloopt», aldus Matt Santos, vicevoorzitter voor universiteitsrelaties en atletiek.

Medewerkers van de universiteit benadrukken dat de koe nog steeds in de buurt rondzwerft en als agressief wordt beschouwd. De universiteit houdt z’n hart vast, want momenteel verblijven meer dan duizend jongeren op de terreinen van de campus. «Het dier vormt een gevaar voor de mensen op de campus», zei Santos.

Een lokale boer liet gisteren weten dat de losgeslagen koe van hem is. Hij had zijn koe – zijn enig exemplaar – naar de boerderij van zijn vader gebracht om het te laten dekken, maar het dier kon ontsnappen en was gisterenavond nog steeds niet terecht.


Alles wat je echt wilt weten op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/wtf/wtf-op-hol-geslagen-koe-terroriseert-studenten-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels