HomeNieuwsVideoWOW. Rugzaktoeristen ontsnappen op nippertje aan vlammen na ontploffing accu van e-bike...

WOW. Rugzaktoeristen ontsnappen op nippertje aan vlammen na ontploffing accu van e-bike (video)

Bij een brand in een hostel in Darlinghurst, een wijk in het Australische Syndey, is woensdagochtend één persoon gewond geraakt en moesten 70 mensen worden geëvacueerd. De brand werd vermoedelijk veroorzaakt door een defecte lithiumbatterij van een elektrische fiets.

Beveiligingscamera’s van een hostel in Sydney legden het moment van de ontploffing vast, waarna een enorme brand ontstond in het gebouw met meerdere verdiepingen. Door de brand moesten meer dan 70 backpackers onmiddellijk het gebouw verlaten.

De beelden, verkregen en gedeeld door Fire and Rescue NSW (FRNSW), tonen twee backpackers die hun kamer verlaten in het Mad Monkey Downtown Backpackers-hostel om 9u08, wanneer er plotseling een vuurbal door de deuropening schiet, veroorzaakt door de explosie van de lithium-ion batterij.

Defecte accu

De twee rugzaktoeristen ontsnappen ternauwernood aan de explosie, maar het vuur breidt zich snel uit, waardoor de gang in lichterlaaie kwam te staan. Beide mannen gingen een nabijgelegen politiebureau verwittigen. Een van de mannen, een twintiger, liep lichte brandwonden op aan zijn been en werd voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens een verklaring van de FRNSW zijn 22 brandweerlieden en zes brandweerwagens ingezet om het vuur te bestrijden.

Experts van de Fire Investigation and Research Unit (FIRU) van de FRNSW werken samen met de politie om de omstandigheden rond het incident te onderzoeken, maar er wordt aangenomen dat de accu van de e-bike defect was en de explosie heeft veroorzaakt.


Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/wtf/wow-rugzaktoeristen-ontsnappen-op-nippertje-aan-vlammen-na-ontploffing-accu-van-e-bike-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels