HomeNieuwsVideoVrouw kruipt over omheining van apen in dierentuin en geeft hen eten:...

Vrouw kruipt over omheining van apen in dierentuin en geeft hen eten: «Dom en gevaarlijk!» (video)

Een Amerikaanse vrouw heeft zichzelf in nesten gewerkt door over de omheining van het apenverblijf te klimmen en de dieren eten te geven. Het incident werd gefilmd en nadien werd ze ontslagen op haar werk. De dierentuin overweegt ook een klacht tegen haar.

Lucy Rae bezocht onlangs de El Paso Zoo in de Amerikaanse staat Texas. Bij de slingerapen kroop ze over de omheining en gaf ze de beestjes Cheetos. Ze raakte gelukkig niet gewond, maar haar actie veroorzaakte heel wat commotie.

Risico

De directeur van El Paso Zoo, Joe Montisano, noemde haar actie “dom en gevaarlijk”. “Het zijn geen grote apen, maar ze kunnen je wel verwonden. Bovendien liepen de apen het risico om besmet te raken met het coronavirus. We doen er alles aan om dat de voorkomen, maar het helpt niet bepaald als iemand met zijn handen eten geeft aan hen. Het zal overigens een tijdje duren om het vertrouwen van de dieren terug te winnen”, vertelde hij aan ABC-7.

Ontslagen

El Paso Zoo overweegt nu om een klacht in te dienen tegen Rae, die op haar werk ontslagen werd nadat de beelden viraal gingen.

Instagram / @fitfamelpaso

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels