HomeNieuwsVideoSCHOKKEND: Politieagent in gezicht geschopt tijdens arrestatie in Anderlecht (video)

SCHOKKEND: Politieagent in gezicht geschopt tijdens arrestatie in Anderlecht (video)

Dat gebeurde woensdagavond rond 20u30 in een wijk in Anderlecht.

“Het gaat over een arrestatie van een dader van ernstige feiten en we zien op de beelden dat de jeugd zich errond verzamelt om de agenten te schoppen”, aldus Vincent Houssin van politievakbond VSOA.

’t Is ook die vakbond die onderstaande beelden op Facebook deelde. “Wat opvalt is dat de agenten geen geweld gebruiken, ze houden de man gewoon in bedwang. Ze halen zelfs hun matrak niet uit. Ze krijgen slaag en ondergaan. Omdat ze weten dat als ze een vinger durven uitsteken, het tot een gerechtelijke vervolging en/of tuchtmaatregelen zou kunnen leiden”, klinkt het verder.

De arrestatie van de man gebeurde nadat hij iemand met een mes zou gestoken hebben. Beelden van de arrestatie worden nu massaal gedeeld. “Het is nodig om hier aandacht voor te vragen”, aldus Houssin. “Bij voorgaande rellen hebben we gezien dat sommigen dit nog altijd als uitzonderlijk beschouwen, of minimaliseren”, lezen we op Nieuwsblad.be.

“Anders moeten aanpakken?”

Ook onder de beelden op de Facebookpagina van ‘VSOA Politie’ staat in de beschrijving kritiek te lezen. “Hoe onze collega’s hun werk moeten doen in Anderlecht (Bergensesteenweg)… Wat denken jullie Pascal Smet en Benjamin Dalle? Hadden onze collega’s het anders moeten aanpakken? Was dit een prioriteit? #regelrechteschande”, klinkt het.

OPGELET: Schokkende beelden!

Foto: still – Bron: Nieuwsblad.be

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels