HomeNieuwsVideoRussische straaljager crasht tijdens vliegshow in VS (video)

Russische straaljager crasht tijdens vliegshow in VS (video)

Tijdens een vliegshow op Willow Run Airport in de Amerikaanse staat Michigan is afgelopen zondag een straaljager van Russische makelij neergestort. De piloten konden zich redden met hun schietstoel.

Een MiG-23, een Russische straaljager, crashte rond 16 uur bij een appartementencomplex langs een snelweg bij Belleville Road, in Ypsilanti. De twee piloten zagen zich genoodzaakt hun schietstoel te activeren om zichzelf in veiligheid te brengen. Ze landden in het water en hadden geen noemenswaardige verwondingen.

Geen gewonden

De crash veroorzaakte een zwarte rookpluim die van kilometers ver te zien was. Op de plaats van de crash, een parkeerterrein, vielen geen gewonden.

Wayne County Airport Authority gaf de volgende verklaring vrij: ‘Kort na 16 uur zondag stortte een MiG-23 demonstratievliegtuig tijdens de Thunder over Michigan vliegshow van het Yankee Air Museum neer op de parkeerplaats van de Waverly on the Lake Apartments in Belleville. De piloot en de backseater zijn met succes uit het vliegtuig gesprongen voor de crash. Hoewel ze geen noemenswaardige verwondingen leken te hebben, brachten de hulpverleners het tweetal uit voorzorg naar een nabijgelegen ziekenhuis. Het vliegtuig raakte enkele voertuigen op de parkeerplaats van het appartementencomplex. Niemand bij het appartementencomplex of de vliegshow raakte gewond. De FAA onderzoekt de crash.’





Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/wtf/russische-straaljager-crasht-tijdens-vliegshow-vs-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels