HomeNieuwsVideoMan komt opdagen op eigen begrafenis: «Ik wilde mijn familie een lesje...

Man komt opdagen op eigen begrafenis: «Ik wilde mijn familie een lesje leren» (video)

«Hoe zou mijn eigen begrafenis eruitzien?» Die vraag is voor de Belgische TikTokker David Baerten (45) alias Ragnar le Zou voor eens en voor altijd beantwoord. Hij zette zijn dood in scène en stapte daarna, tot groot verschot van zijn familie en vrienden, levend en wel uit een helikopter op zijn eigen begrafenis.

Baertens vrouw en kinderen maakten deel uit van het complot. Zo reageerde zijn dochter onder een van zijn video’s: «Rust in vrede, papa. Ik zal altijd aan je blijven denken. Waarom is het leven zo oneerlijk? Je had nog je hele leven voor je. Ik hou van je! We houden van je!» Het bracht de bal aan het rollen voor heel wat rouwbetuigingen van volgers op de sociale media van David.

Helikopter

Op zijn begrafenis konden zijn familie en vrienden hun ogen niet geloven, toen de content creator opeens zelf kwam opdagen. Tijdens de ceremonie daalde een helikopter neer, waar Baerten gevolgd door een cameraploeg uitstapte. Geniaal? Of gewoon akelig?

@el.tiktokeur2

Tu nous as eu on t aime mon ami on est content que tu es parmis nous ❤️❤️#pourtoii #fyp #fypシ @Ragnar_le_fou

♬ son original – Thomas faut

«Ik voel me niet gewaardeerd»

Maar de vraag die bij iedereen nazindert: waarom zou iemand nu zijn eigen dood en begrafenis naspelen? Op sociale media lokt de stunt namelijk heel wat reacties uit. Velen vinden dat de grap getuigt van slechte smaak. Toch heeft David er zijn redenen voor, zo blijkt uit een video waarin hij reageert op de ophef.

Hij wilde naar eigen zeggen zijn familie een lesje leren, want hij voelt zich vaak eenzaam. «Wat ik zie in mijn familie doet me pijn. Ik word nooit ergens voor uitgenodigd. Niemand ziet me. We zijn allemaal uit elkaar gegroeid. Ik voel me niet gewaardeerd.»

Daarnaast wilde hij met zijn actie bewijzen dat je niet moet wachten tot iemand dood is om met die persoon af te spreken. «Slechts de helft van mijn familie is naar de uitvaart gekomen. Dat bewijst wie echt om me geeft. Degenen die er niet waren, hebben me achteraf gecontacteerd om eens samen te komen. Op een bepaalde manier heb ik dus toch gewonnen.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/spotlight/man-komt-opdagen-op-eigen-begrafenis-ik-wilde-mijn-familie-een-lesje-leren-video

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels