HomeNieuwsOnaangename verrassing na vakantie: "Sommige mensen hebben onnodig €400 betaald"

Onaangename verrassing na vakantie: “Sommige mensen hebben onnodig €400 betaald”

Na een idyllische vakantie op de Canarische Eilanden kregen Isabelle en haar dochters een onaangename verrassing. Ze waren nochtans in orde om naar België terug te keren.

Isabelle was niet van plan haar vakantie op de Canarische Eilanden te laten schieten. Ze kon zonder problemen met haar twee dochters genieten van de zon op Lanzarote, maar het ging mis toen ze hun Ryanair-vlucht terug naar België namen. Bij het inchecken van hun bagage, zo legde ze uit aan RTL, vernamen de drie vrouwen dat de luchtvaartmaatschappij van alle niet-ingeënte passagiers een negatieve PCR-test eiste van minder dan 72 uur oud.

Testcentrum

Dit was voor Isabelle een verrassing, aangezien deze voorwaarde geen deel uitmaakte van de maatregelen voor terugkeer naar België en een van haar dochters niet was ingeënt. De enige oplossing: het testcentrum van de luchthaven. Het probleem was dat veel andere passagiers zich in dezelfde situatie bevonden. Het testcentrum werd overstelpt met aanvragen.

Lees ook: Coronaproof reizen, vijf landen in Europa waar je mag wildkamperen

Onnodige extra kosten

Geconfronteerd met deze absurde situatie, deden Isabelle en andere slachtoffers hun beklag bij de stewardess. Vooral omdat in de vluchtvoorwaarden geen melding wordt gemaakt van een verplichte PCR-test voor niet-ingeënte personen: alleen een PLF is vereist om naar België terug te keren. Na eindeloos wachten en de goedkeuring van een vertegenwoordiger van de maatschappij, kregen de passagiers hun zin: alleen het PLF was nodig. “Sommigen van hen hadden wel al bijna vierhonderd euro betaald, zonder enige zekerheid dat ze zouden worden terugbetaald”, vertelt Isabelle aan RTL.

Terwijl Isabelle en haar dochters uiteindelijk veilig aan boord van het vliegtuig konden gaan, hadden andere passagiers minder geluk. Door de vertraging konden verschillende mensen hun bagage niet inchecken aan de balie. Zij moesten hun koffers meenemen naar het tarmac… en 60 euro extra betalen.

Ryanair vermeldt nu op haar website dat een PCR-test verplicht is voor niet-Belgische ingezetenen en dat reizigers verplicht zijn de Covid-19-reisvoorschriften en tracing-formulieren bij te houden. De woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij legde uit dat de situatie “zeer gecompliceerd is zolang er zulke frequente wijzigingen zijn” en dat “vergissingen mogelijk zijn”.

Voor de volledige reeks regels die in elk land worden toegepast, kunt u terecht op de website van Buitenlandse Zaken.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels