HomeNieuwsVriend hoort vrouw schreeuwen om hulp vlak voor verkrachting en moord

Vriend hoort vrouw schreeuwen om hulp vlak voor verkrachting en moord

Een Australische vrouw werd verkracht en vermoord terwijl ze alleen een wandeling maakte in Georgië. Ze belde tijdens de aanval nog naar een vriend om hulp, hij hoorde haar angstaanjagende laatste momenten terwijl ze naar haar aanvaller schreeuwde.

Shanae Brooke Edwards, 31, uit Melbourne, die Engels onderwees in Georgië, was vrijdag aan het wandelen op de berg Mtatsminda met uitzicht op de hoofdstad Tbilisi toen ze werd aangerand. Edwards belde een vriend in Californië en schreeuwde om hulp tijdens de dodelijke aanval. “Laat me alsjeblieft gaan, OK … laat me gewoon gaan,” hoorde hij haar schreeuwen tegen haar belager voordat de oproep werd afgebroken.

Georgische man

Het Georgische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een onderzoek ingesteld naar moord met voorbedachte rade. Minister van Binnenlandse Zaken Vakhtang Gomelauri zei dat ambtenaren “informatie hebben over de vermeende moordenaar”. Het zou om een persoon met de Georgische nationaliteit gaan. “Het ministerie en de politie doen hun best om de moordenaar te vinden,” zei Gomelauri, eraan toevoegend dat hij verder geen details kon vrijgeven in het belang van het onderzoek.

Eerbetoon

Intussen werd er een ‘eerbetoon’-pagina aangemaakt op facebook. Vrienden plaatsten hier berichten aan de vermoorde jonge vrouw, die ze omschreven als vriendelijk en vrijgevochten.


“Ik heb je nooit verteld hoe dierbaar je voor me was… Een van de eerlijkste mensen die ik ooit gekend heb. De warmste vriend die iemand ooit kan vinden. Een prachtige ziel, waar niemand aan zou durven twijfelen. Je verdiende het niet om zo te gaan,” “Maar ik ben blij dat ik de kans had om enkele momenten met je door te brengen. Je bent voor altijd in mijn gedachten. Telkens als ik op een fiets zat en in mijn hoofd ‘Taking a ride with my best friend’ van Depeche speelde, telkens als ik een schattig Georgisch huis zag, telkens als ik op de top van een heuvel stond en de prachtige natuur zag – dan zag ik jou,” voegde ze eraan toe.

Een andere vriend schrijft: “Je was de sterkste vrouw die ik ken, een ongelooflijk mens, altijd het middelpunt van het feest, altijd stralend en positief, wat het leven je ook voor de voeten wierp”.

Ross Thompson, een van Edwards’ collega’s, bracht een eerbetoon aan zijn “ongelooflijke” vriendin. “Ze heeft waarschijnlijk meer leven geleefd in 31 jaar dan velen in 80 jaar, en ze heeft in die tijd waarschijnlijk meer mensen positief beïnvloed dan vele, vele andere mensen in hun hele leven doen”, schreef hij over Edwards, die sinds haar vertrek uit Australië in 2016 de wereld rondreisde.

Een woordvoerder van het Australische ministerie van Buitenlandse Zaken en Handel zei: “De Australische regering biedt haar diepste medeleven aan de familie van een Australische vrouw wiens dood wordt onderzocht door de autoriteiten in Tbilisi, Georgië.” De ambtenaar zei dat een officier van de Australische ambassade in Turkije, geaccrediteerd in Georgië, naar Tbilisi is gereisd om met de Georgische autoriteiten samen te werken.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels