HomeNieuwsLifestyleZoveel kopjes koffie per dag doen de kans op hartziekten dalen

Zoveel kopjes koffie per dag doen de kans op hartziekten dalen

De vraag of dat koffie gezond is, gaat al jaren de ronde. Een nieuwe studie brengt verheldering. Zo zouden drie tot vier kopjes per dag de kans op hart- en vaatziekten verminderen.

Een matige consumptie van koffie brengt meer voor- dan nadelen. Dat stelt expert volksgezondheid Robin Poole. “Wanneer we koffie op regelmatige basis gebruiken, elke dag in dezelfde dosis, zijn er wel degelijk positieve effecten.”

Voordelen

Wanneer je drie tot vier kopjes koffie per dag drinkt, is het risico op een vroegtijdige dood of hartziektes kleiner. Voor matige koffiedrinkers geldt een lagere kans op diabetes, leveraandoeningen, Alzheimer, Parkinson en sommige kankers.

Enkel voor zwangere vrouwen zijn deze voordelen niet van toepassing. Wanneer zij veel koffie drinken lopen ze meer risico op vroeggeboorte, miskramen of op baby’s met een laag geboortegewicht.

Opgelet

Drink zeker niet meer dan vier kopjes per dag, want dat werkt averechts. Te veel cafeïne kan zorgen voor angst, slapeloosheid, hartritmestoornissen of hartfalen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels