HomeNieuwsLifestyleDit opvouwbare huis kost slechts 28.000 euro

Dit opvouwbare huis kost slechts 28.000 euro

Een huis kopen wordt voor veel jongeren zonder startkapitaal steeds moeilijker. Dat beseft ook de Italiaanse architect Renato Vidal, die met zijn opvouwbaar huizen een betaalbaar alternatief creëert voor onze klassieke woningen.

De M.A.Di, zoals hij zijn opvouwbare constructies doopte, komen in een relatief compact pakketje dat door drie mensen in minder dan zes uur in elkaar gezet kan worden. De prijs? Zo’n 33.000 dollar (28.000 euro) per stuk.

Bestand tegen natuurgeweld

De opvouwbare huisjes worden gecreëerd met hoogwaardige materialen en zijn bestand tegen aardschokken en andere barre weersomstandigheden. Het is bovendien ook niet zo dat er slechts één variant bestaat, de mogelijkheden variëren van amper 27 vierkante meter tot een royaal oppervlak van 84 vierkante meter. De prijs evolueert mee naargelang de grootte van de woning.

Milieuvriendelijk

Eens ter plekke is het zelfs mogelijk om de M.A.Di-huisjes te construeren zonder cement. Daarnaast kunnen er ook zonnepanelen, led-lichten en andere milieuvriendelijke systemen in geïntegreerd worden.

Wie het opvouwbare huisje wil bestellen, moet ongeveer zestig dagen wachten.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels