HomeNieuwsLifestyleZo kom je snel van een zuigzoen af

Zo kom je snel van een zuigzoen af

Een zuigzoen in je nek is opvallend en een beetje gênant. Vaak doen we er alles aan om deze te verstoppen: een coltrui of sjaal dragen of wat foundation opsmeren. Maar soms is het gewoon aangenamer als je deze dingen niet hoeft te doen en de vlek op je nek gewoon kan laten verdwijnen.

Een zuigzoen is een soort blauwe plek die ontstaat als aderen scheuren en er bloed onder het bovenste laagje van de huid komt. Normaal duurt het een aantal dagen voordat het verkleurde vlekje op je nek verdwijnt. Deze vier tips kunnen dat proces versnellen.

Vitamine K

Volgens dermatoloog Doris Day zorgt vitamine K voor een snellere genezing. De vitamine helpt het lichaam om stolsels op te lossen, deze zijn de oorzaak van de plek op je nek. Voedingsmiddelen die het stofje bevatten zijn: broccoli, spinazie en bruine rijst. Er bestaan ook verschillende crèmes die deze stof bevatten: zo kan je bijvoorbeeld ook oogcrème smeren op je nek om het proces te versnellen.

Aloë vera

Aloë vera is een wondermiddel, dat vertelt plastisch chirurg Darren Smith althans. De plant heeft ontstekingsremmende eigenschappen en biedt zo voor verkoeling. Smeer twee keer per dag een crème of gel van aloë vera en je huid zal sneller kalmeren en genezen.

Koude geneest

Deze tip werkt het best als de zuigzoen ‘nieuw’ is. Volgens dermatoloog Joshua Zeichner helpt ijs met de zwelling van de plek. Als je kort nadat je de inwendige wonde hebt opgelopen tijd hebt om een ijsblokje op je nek te leggen, wordt de vlek minder groot. Geen ijs in huis? Dan kan je ook de achterkant van een koude lepel gebruiken. Houd het afgekoelde voorwerp een paar minuten tegen de blauwe plek aan en hij zou sneller moeten wegtrekken.

Roeren maar!

Ook TikTok biedt een creatieve oplossing: een garde zou je zuigzoen in een mum van tijd moeten wegtoveren. Dokter Zainab Mackie bevestigt dat dit keukengerei effectief een oplossing kan zijn. Dit trucje werkt het best als het niet te lang na de daad wordt toegepast. Vijf minuutjes zacht masseren met een koude garde op de blauwe plek en ze zou sneller moeten verdwijnen.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/zo-kom-je-snel-van-een-zuigzoen-af

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels