HomeNieuwsLifestyleZo ervoeren Brusselaars de luchtkwaliteit tijdens de lockdown

Zo ervoeren Brusselaars de luchtkwaliteit tijdens de lockdown

Meer dan driekwart (77%) van de Brusselaars zegt een verbeterde luchtkwaliteit te hebben gevoeld tijdens de lockdown en wil niet terugkeren naar de vervuilingsniveaus van voor de coronacrisis. Dat leert de peiling YouGov van het burgercollectief ‘Les chercheurs d’air’ in de kranten van L’Avenir.

Om een terugkeer naar de oude situatie te voorkomen, geeft 74% van de bevraagde Brusselaars aan maatregelen tegen de vervuiling te steunen. Zo willen ze onder andere dat vervuilende wagens in de stad verboden worden.

Herverdeling publieke ruimte

De peiling geeft verder aan dat, om te strijden tegen de luchtvervuiling, 66% van de bevraagde Brusselaars maatregelen willen. Daarbij denken ze bijvoorbeeld aan de herverdeling van de openbare ruimte ten gunste van voetgangers, fietsers en het openbaar vervoer. Koning Auto is duidelijk geen graag geziene gast in de hoofdstad.

De peiling YouGov werd online afgenomen tussen 14 en 21 mei bij 7.545 volwassenen die in verschillende stedelijke zones in Europa leven, onder meer Brussel. Het aantal gepeilde Brusselaars is niet gepreciseerd.

Het bericht Zo ervoeren Brusselaars de luchtkwaliteit tijdens de lockdown verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels