HomeNieuwsLifestyleZeven alcoholische drankjes die het slechtst zijn voor je huid

Zeven alcoholische drankjes die het slechtst zijn voor je huid

Alcohol beschadigt meer dan ons lief is, zelfs onze huid. Vooral na het drinken van rode wijn en margarita krijgt onze huid het hard te verduren.

Over een maand gaat de feestweek van start, die veelal gepaard gaat met rijkelijk vloeiende alcohol. Hoog tijd om eens stil te staan bij de drankjes die onze huid beschadigen. Dr. Sam Bunting, een cosmetische dermatoloog uit Londen, rangschikte de alcoholische drankjes van slecht naar slechtst voor je huid.

7. Tequila 

Omdat tequila een zeer hoge zuiverheid heeft en minder suiker bevat dan de meeste andere alcoholische drankjes, is een ontsteking aan de huid minder waarschijnlijk. Nog huidvriendelijker is de drank als je het zout overslaat.

Opgelet! Dit geldt enkel voor pure tequila, niet voor cocktails die tequila bevatten. Daarover later meer.

6. Bier

Bier drinken is niet geweldig voor je gezicht, maar het is ook geen ramp. De drank bevat niet alleen minder alcohol dan sterkedrank, maar ook enkele anti-oxidanten die rechtstreeks verourdering tegengaan. Daarbovenop slaan bierdrinkers de pils minder snel naar binnen, waardoor ze minder uitgedroogd raken.

Tournée générale!

Drunk Beer GIF by Bayerischer Rundfunk - Find & Share on GIPHY

5. Gin en tonic

Omdat zowel gin als tonic relatief weinig suiker en zout bevat, zijn ze minder schadelijk voor onze huid dan andere drankjes. Geniet ervan.

Gin And Tonic GIF - Find & Share on GIPHY

4. Witte wijn

We naderen de top drie. Wie de volgende drankjes graag consumeert maar toch naar een mooie huid streeft, heeft dus pech.

Het is algemeen geweten dat wijn drinken de volgende dag erge katers kan opleveren. Wie graag een glaasje (of meer) witte wijn lust, zal wellicht niet opkijken van het feit dat de drank niet gunstig is voor onze huid.

Witte wijn is namelijk rijk aan suiker. Bovendien stelt Dr. Sam dat het welgeteld nul kwaliteiten heeft als het gaat om onze gezondheid. Slik.

Drunk Wine Cooler GIF - Find & Share on GIPHY

3. Mojito

Zet het glas neer, mojittoliefhebbers, want de drank is slecht voor onze teint. Mojito’s bevatten namelijk enorm veel suiker. Overtollige suiker kan leiden tot systemische ontstekingen, met verhoogde veroudering van de huid tot gevolg.

Meryl Streep Wrinkles GIF - Find & Share on GIPHY

2. Margarita

Zoals eerder vermeld, bevatten cocktails een grote hoeveelheid suiker. Bij een margarita is daarbovenop zout betrokken.

Resultaat: een gezwollen gezicht en een uitgedroogde huid, bovenop de hierboven genoemde verhoogde kans op rimpels.

Fox Tv GIF by Kicking & Screaming - Find & Share on GIPHY

1. Rode wijn

Hoewel de rode wijntjes doorgaans veelvuldig worden besteld, is de drank het slechtst voor je gezicht.

Vooral mensen die snel rood worden, vermijden de drank beter. Dr. Sam stelt namelijk dat rode wijn een vrijgegeven histamine bevat die roodheid en blozen bevordert.

En dat wil niemand.

Happy Snow White GIF by Disney - Find & Share on GIPHY

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels