HomeNieuwsLifestyleUber probeert einde te maken aan wagenziekte

Uber probeert einde te maken aan wagenziekte

Uber is op zoek naar manieren om wagenziekte te verminderen. Dat zou vooral een probleem zijn in zelfrijdende auto’s, waar het bedrijf al een tijdje mee experimenteert.

Ubers Sensory Stimulation System kan in de toekomst in zelfrijdende auto’s worden geïnstalleerd. Het systeem tegen misselijkheid werkt door wat je voelt en wat je ziet te synchroniseren.

Daarom word je misselijk

Het gevoel van misselijkheid krijg je als je ogen iets anders zien dan wat je brein waarneemt. Zo kunnen autoritjes je misselijk maken omdat je brein vaststelt dat je stilzit, maar je ogen zien dat je beweegt. Wat Uber wil doen is een systeem ontwikkelen zodat je lichaam beweging aanvoelt die overeenkomt met wat je ogen zien.

Een voorbeeld van de mogelijke veranderingen zijn beweegbare stoelen. Motoren zullen je stoel laten bewegen en daarmee je brein de tuin om leiden.

Het systeem focust zich voornamelijk op zelfrijdende auto’s, waar misselijkheid een groter probleem zou zijn. De autonome voertuigen rijden – voorlopig nog – meer met horten en stoten dan menselijke bestuurders, aangezien hun prioriteit veiligheid is. Het frequent remmen kan het gevoel van wagenziekte verhogen bij gevoelige passagiers.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels