HomeNieuwsLifestyleWOW! Deze luchthaven pakt uit met grootste indoor waterval

WOW! Deze luchthaven pakt uit met grootste indoor waterval

Een reisbestemming kies je nu niet bepaald op basis van de luchthaven. Toch geven de eerste beelden van de nieuwe terminal van Changi International Airport je meteen zin om eens naar Singapore af te zakken.

Changi International Airport mag zichzelf al voor het vijfde jaar op rij de beste luchthaven ter wereld noemen. De prachtige architectuur, vlotte werking en luxueuze faciliteiten doen consumentenwebsite Skytrax keer op keer overstag gaan. En dat wil Changi Airport uiteraard zo houden.

Om ook in de toekomst indruk te blijven maken, wil de luchthaven zijn transitzone flink verbeteren. Zo maakt de voormalige parking van Terminal 1 binnenkort plaats voor een nieuwe zone die ‘The Jewel’ zal heten.

Ongewone tuinen

Changi Airport pakt uit met grootste indoor waterval
Foto Jewel Changi Airport Devt

Daar komen tien verdiepingen met meer dan 300 winkels en restaurants, een hotel met 130 kamers en vijf verdiepingen met tuinen die op een regenwoud lijken.

In die tuinen zal rook geblazen worden zodat kinderen het gevoel krijgen dat ze in de wolken spelen. Daarnaast komt er een botanische tuin en een doolhof. Acht meter boven al dat groens zullen netten (‘Sky Nets’) worden gespannen waarop je kan wandelen.

Stevig prijskaartje

In het hart van ‘The Jewel’ komt het kroonjuweel: een indoor ‘Rain Vortex’. Die zal met zijn 40 meter hoogte de grootste indoorwaterval ter wereld worden. En alsof dat nog niet genoeg is, kan ze oplichten in allerlei kleurtjes.

Aan het project hangt een prijskaartje van 1,4 miljard euro. Als alles goed gaat, zal je ‘The Jewel’ vanaf begin 2019 kunnen bezoeken. Nog even wachten dus!

Klik hier om de diashow te bekijken.

Het bericht WOW! Deze luchthaven pakt uit met grootste indoor waterval verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels