HomeNieuwsLifestyleWandelen in de Hoge Venen

Wandelen in de Hoge Venen

In de Hoge Venen kan je het hele jaar door gaan wandelen. Dit parcours slingert tussen de typische bomen en venen van het natuurreservaat.

Bezienswaardigheden

Het Kruis der Verloofden werd opgericht ter nagedachtenis van een koppeltje dat verdwaalde tijdens een sneeuwstorm op 22 januari 1871. Door de sneeuw, de mist en de venen loop je hier in de winter makkelijk verloren.

Het parcours

Het makkelijke circuit voert je langs paden en houten bruggetjes dwars door de Hoge Venen. Vanaf de Fischbach-kapel ga je via een verhoogd pad naar het Kruis der Verloofden. De eerste kilometers banen zich een weg door de typische veengebieden. Na het Kruis sla je linksaf, op een pad omringd door naaldbomen dat leidt naar de Polleur-vallei. Je kan de kreek oversteken via een omgevallen boom. Eenmaal aan de andere kant, ga je stroomopwaarts naar links. Je steekt enkele bruggetjes over. Aan de voet van het veen van Polleur sla je linksaf op het pad dat omhooggaat, om errond te wandelen. Verderop bereik je de Baraque Michel.

Ernaartoe

Je kan makkelijk met een bus van de TEC naar de Baraque Michel vanuit Verviers (390) en Eupen (394). Vanuit een Brussels station sta je in ongeveer 2 uur op je bestemming. Er is ook een parking aan de Baraque Michel.

Goed om weten

De Hoge Venen is een erg fragiel en beschermd gebied. Je mag de wandelpaden niet verlaten. In de winter ligt er vaak sneeuw en is het extra charmant om te gaan wandelen. Vanaf de Baraque Michel kan je nog verder wandelen via verschillende andere trajecten. Honden zijn verboden in het natuurgebied, zelfs aan de leiband.

Stafkaart

50/2N

Carte topo : 50/1-2 et 50/3-4 (+trace GPS à télécharger)

Powered by Wikiloc

 

Camille Goret

Het bericht Wandelen in de Hoge Venen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels