HomeNieuwsLifestyleVul in: met kerst eet je … calorieën

Vul in: met kerst eet je … calorieën

Van de hapjes tot de gevulde kalkoen met kroketten, de drank die rijkelijk vloeit en het dessertenbuffet: het kerstdiner is zonder twijfel het meest uitgebreide eetfestijn van het jaar. Volgens wetenschappers werken mensen dan gemiddeld 5.241 calorieën naar binnen.

Dat we tijdens de eindejaarsfeesten veel durven eten, weet iedereen. Nu wordt het ook bevestigd door een Brits onderzoek bij 1.000 mensen. Als je de voorgerechten en alcohol meerekent, stoppen mensen gemiddeld 5.241 calorieën in hun mond. Ter vergelijking: dat is het equivalent van maar liefst tien Big Macs.

Dat laat zich ook voelen op de weegschaal. Na de vreetperiode tussen Kerstmis en oudjaar zijn mensen gemiddeld 1,8 kilo zwaarder. Pas tegen Pasen zouden de lekkerbekken hun oorspronkelijke gewicht opnieuw behalen.

Sporten tegen de overtollige calorieën

Als we de onderzoekers mogen geloven, zijn sporters er ook aan voor de moeite. Om de impact van een kerstmaaltijd weg te werken, zou je maar liefst twee marathons moeten lopen. Een andere optie is dat je naar de fitness trekt om je negen uur lang flink in het zweet te werken.

Echt vrolijk worden wij niet van die resultaten. Onze gouden raad is daarom: trek je er vooral niet te veel van aan, en laat je maar eens lekker gaan. Smakelijk!

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels