HomeNieuwsLifestyleWetenschappers maken drank van tofu

Wetenschappers maken drank van tofu

Wetenschappers uit Singapore zijn erin geslaagd om een alcoholisch drankje te brouwen op basis van tofu. Het heet Sachi en zou een fruitige smaak hebben.

Het drankje ontstond tijdens de zoektocht naar een geschikte manier om het overschot aan wei te gebruiken. Net als bij de productie van kaas blijft er bij het maken van tofu wei over, maar tot dusver belandde die steevast bij het afval.

Wekenlange gisting

Dat kan beter, dachten twee onderzoekers van de nationale universiteit van Singapore. Door er suiker, zuren en gist aan toe te voegen en het mengsel wekenlang te laten gisten, creërden ze de allereerste lading Sachi.

Het drankje heeft een lichte, wijnachtige kleur en een alcoholgehalte van 8%. De smaak is zoet en fruitig. Volgens de makers is het bovendien gezond. Aangezien tofu gemaakt wordt van sojabonen, bevat het heel wat voedingsstoffen, waaronder calcium.

Volgens professor Liu Shan Quan is Sachi daarom goed voor de botten, het hart en om kanker te voorkomen. Voorlopig blijft het maar vier maanden goed, maar daar wordt aan gewerkt.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels