HomeNieuwsLifestyleVrouwen verkiezen mannen met een stevige handdruk

Vrouwen verkiezen mannen met een stevige handdruk

Het is al langer bekend dat je een betere indruk maakt wanneer je een stevige handdruk geeft in plaats van een slap handje. Maar wetenschappers hebben nu een bijkomend voordeel ontdekt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat vrouwen vaker trouwen met mannen met een sterke handdruk.

Onderzoekers aan de universiteit van Columbia in New York analyseerden de handdruk van 5.000 mensen. De deelnemers waren allemaal tussen 59 en 71 jaar oud en afkomstig uit de Noorse stad Tromso.

Vigorimeter

De grijpkracht van elke deelnemer werd beoordeeld met behulp van een vigorimeter, een apparaat dat de deelnemers vraagt om een rubberen ballon uit te knijpen. Die grijpkracht werd dan vergeleken met die van de andere proefpersonen.

De onderzoekers concludeerden dat de mannen met een sterkere greep eerder getrouwd waren dan hun tegenhangers. Bovendien gaven de ongehuwde mannen vaker een slap handje in vergelijking met de getrouwde heren. “Onze resultaten wijzen erop dat vrouwen partners verkiezen die kracht en vitaliteit uitstralen.”

Het bericht Vrouwen verkiezen mannen met een stevige handdruk verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels