HomeNieuwsLifestyleVijf weekendtips om te ontkennen dat de vakantie al halfweg is

Vijf weekendtips om te ontkennen dat de vakantie al halfweg is

Is de vakantie voor jou ook zo snel gegaan? Maar geen nood, ook in de maand augustus valt er nog heel wat te beleven. Met deze weekendtips zal je je niet vervelen!

Theater Aan Zee

nog t.e.m. 10/8

Theater Aan Zee haalt dit jaar 600 voorstellingen naar Oostende, van theater over literatuur en poëzie tot muziek. Er vallen heel wat premières en avant-premières mee te pikken, maar je kan ook terugblikken op de beste stukken van het afgelopen jaar. Het festival verspreidt zich overal in Oostende: je vindt onder andere theater of muziek in Fort Napoleon en verschillende cafés, en zelfs op het strand. Het Leopoldpark verandert intussen in een paradijs voor kinderen met prachtige voorstellingen en concerten, knotsgekke installaties en speeltuigen en een gezellige bar.

Screws – foto B. Grietens

theateraanzee.be

Absolutely Free Festival

2 en 3/8

Absolutely Free Festival is – de naam deed het al vermoeden – volledig gratis. Gratis is echter niet gratuit, en dus moet je als alternatief toegangsgeld drie lege batterijen meebrengen naar het festival op de oude mijnsite C-mine, of drie euro doneren aan het Absolutely Free Forest dat de organisatie aanplant. Op vrijdag mikt AFF op je dansbenen met de betere electro, op zaterdag laat het festival je gitaarhart sneller slaan. Onder andere op de affiche: John Parish, The Bony King of Nowhere, Joy Orbison en Lander Gyselinck.

Foto Facebook

absolutelyfree.be

M-IDZOMER

nog t.e.m. 4/8

Al voor het tiende jaar op rij verandert de tuin van Museum M in Leuven vier zomeravonden lang in een gezellige festivalweide. Vanavond bestijgen Geike Arnaert, Heather Nova en Hydrogen Sea het podium, morgen is het aan Calexico en Iron & Wine en Jan Verstraeten – in de namiddag mogen de kleinsten dan weer hun benen komen losgooien met Kapitein Winokio. Op zondag sluiten Dead Man Ray, Stadt en Trixie Whitley (foto) het feest af. M-IDZOMER serveert trouwens meer dan muziek alleen: ook binnenin het museum loop je performances, dans en natuurlijk heel wat kunst tegen het lijf.

AFP / J. Tennessee

m-idzomer.be

Mechelen Kinderstrand

nog t.e.m. 4/8

Geen zin in de ellenlange files en stampvolle treinen richting kust? Geen probleem, voor je portie strandplezier kan je dit weekend ook naar Mechelen. Met de hulp van enkele vrachtwagens vol zand wordt de Grote Markt daar omgetoverd tot een paradijselijk strand: kinderen kunnen er zandkastelen bouwen, waterspelletjes spelen en picknicken, terwijl ouders heerlijk luieren op hun strandlaken, of aan de toog hangen in de strandbar.

Foto Facebook

kinderstad.mechelen.be

Museumnacht Antwerpen

3/8

Tijdens de museumnacht blijven 20 musea in Antwerpen voor één keer tot lang na zonsondergang open. In elk van de musea valt bovendien iets bijzonders te beleven: poseer voor een literair portret in het Letterenhuis, gooi je benen los in de kelder-annex-swingjazzbar van Museum Vleeshuis of breng een exclusief bezoekje aan het Politiemuseum. Dwaal door de stad (of laat je per fiets op sleeptouw nemen door een gids) en laat je verrassen door nachtbrakerij allerhande. Wie om een uur nog niet moe is, kan rustig verder feesten tijdens de afterparty in AMUZ, een oude barokke kerk.

Foto AMUZ

Het bericht Vijf weekendtips om te ontkennen dat de vakantie al halfweg is verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels