HomeNieuwsLifestyleLokerse Feesten starten vandaag in een nieuw jasje

Lokerse Feesten starten vandaag in een nieuw jasje

Vanaf vanavond tot en met zondag 11 augustus staat de 45ste editie van de Lokerse Feesten op het programma. De organisatie verwacht 120.000 bezoekers en zorgde voor een make-over.

Het podium kreeg een facelift en de sporthal aan het terrein werd ingekleed met een reusachtige platencollectie, die de diverse muziekstijlen op de affiche in de verf zet. De line-up bestaat uit ruim honderd acts, verspreid over tien dagen. Artiesten en dj’s in uiteenlopende stijlen staan vaak volgens thema op een typerende dag geprogrammeerd.

The Chemical Brothers

Zo opent het festival met een affiche in het teken van het Nederlandstalige lied, met optredens van Marco Borsato, Niels Destadsbader, Gers Pardoel en Regi. Tickets voor vandaag zijn bovendien als enige uitverkocht. Maar ook de verkoop voor de metaldag op 4 augustus en de punkdag op 6 augustus loopt goed.

Donderdag 8 augustus staat in het teken van de hiphop met naast Tourist LeMC, Roméo Elvis en Zwangere Guy ook Murdock en Black Mamba. Verder is een van de grote namen de Britse danceformatie The Chemical Brothers, die op vrijdag 9 augustus komt. Die dag vervoegen Tiga en Charlotte de Witte hen.

Bussen

De Belgische rockgroep Triggerfinger komt deze editie opnieuw, nadat een zwaar onweer vorig jaar hun concert had verstoord. En Arno viert zijn 70ste verjaardag op diezelfde zaterdag 10 augustus, wanneer ook The Van Jets, Therapy? en Yves Deruyter op het podium staan. Op de afsluitende dag is er onder meer Oscar And The Wolf.

De organisatie voorziet shuttlebussen voor wie met de auto parkeert aan de industriezone E17/1. Er rijden om 2.45 uur ook vijf lijnbussen vanaf de stelplaats van De Lijn, op een tiental minuten van het festivalterrein.

Het bericht Lokerse Feesten starten vandaag in een nieuw jasje verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels