HomeNieuwsLifestyleFESTIVAL. Het muzikale spektakel van Cirque Magique

FESTIVAL. Het muzikale spektakel van Cirque Magique

Tovenaars en acrobaten, het circus is in het land. Komend weekend strijkt Cirque Magique weer neer in Ledegem. Het spektakel zal bol staan van fascinerende freakshows en zomerse beats van onder andere Dr. Lektroluv en Dave Clarke.

Kom erbij, kom erbij en aanschouw het wonderbaarlijke spektakel van Cirque Magique. Voor de vijfde keer al schenkt het festival zijn publiek verwondering en plezier. Daarvoor rekent het ook dit jaar weer op de succesformule: een inkleding die doet dromen van door de lucht vliegende trapeze-artiesten, gecombineerd met spectaculaire elektronische muziek. De affiche betuigt eer aan zowel opkomende publieksmenners als gevestigde leeuwentemmers.

Jong vs. oud

Het feest voor de oren en ogen start vrijdag met een opvallende generatiestrijd. De jonge wolven van Joyhauser mogen bewijzen of ze als sfeerbouwers al kunnen tippen aan de ervaren vaardigheid van dancelegende Jaydee. Ook de dagen daarna woedt de clash of generations luid verder. Zaterdag staan er enkele routiniers van het draaivak op de affiche. Denk maar aan Dave Clarke en M.I.K.E./Push, beter bekend als de man achter het iconische ‘Universal Nation’. Tegenover al die jaren op de teller staat onder meer Patrick Topping, die stilaan uitgroeit tot een van de meest gevraagde namen in de dancewereld.

Zondag gooit Cirque Magique alle troeven op tafel en verschijnen de grote namen ten tonele. Op de planning: Dr. Lekrtoluv, Boris Brejcha, Ed & Kim en nog veel meer. De meeste aandacht die dag zal uitgaan naar het wereldberoemde Booka Shade. Hun mix van dance en pop zal de aanwezige circusliefhebbers zorgeloos naar het einde van het festival meevoeren. Cassius werd noodgedwongen vervangen door Nadiem Shah, die een tribute-set zal brengen aan de recent overleden Philippe Zdar.

Baken je eigen plekje af

Er is ook goed nieuws voor mensen die in groep naar Cirque Magique afzakken en van plan zijn om op de camping te blijven slapen. In plaats van allemaal verspreid te liggen, kan je op voorhand een afgebakend plekje voor jou en je vrienden reserveren. Je hebt kleine plekken voor groepen van 5 tot 8 mensen en grotere stukken gras voor groepen tot 15 mensen. De eerste optie kost je 262,65 euro, de tweede kan je reserveren voor 339,90 euro.

Praktisch

Wanneer?

Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 augustus.

Waar?

Sint Pietersstraat, Ledegem

Ernaartoe?

Mensen die met het openbaar vervoer naar Cirque Magique gaan, kunnen de trein nemen naar het station van Menen. Daarna is het nog een kwartier wandelen tot het festivalterrein.

Tickets?

Een Full Circus Experience kost 124,36 euro. De prijzen van de dagtickets variëren van 41,54 tot 61,95 euro. Een campingticket kan je krijgen vanaf 37,10 euro.

cirquemagique.eu

Xavier Vuylsteke de Laps

Het bericht FESTIVAL. Het muzikale spektakel van Cirque Magique verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels