HomeNieuwsLifestyleVijf romantische weekendtips

Vijf romantische weekendtips

Heb je nog geen plannen voor dit weekend? Daar brengen wij verandering in met deze romantische weekendtips. Enjoy!

Venetiaans dansbal

15/2

Ter gelegenheid van valentijn slaan De Panne, Koksijde en Nieuwpoort de handen in elkaar voor een groot liefdesfeest. Rijd mee met de kus-tram, hernieuw je huwelijksgeloften op het strand of neem een knuffelduik in de ijskoude zee. Of, onze persoonlijke favoriet: haal je mooiste jurk en je beste pak uit de kast voor het Venetiaans dansbal. Een liveband voorziet gepaste muziek, de professionals leren jullie de juiste pasjes en zo zweven jullie moeiteloos over de dansvloer. Wie nog op zoek was naar de perfecte date voor valentijn kan meteen naar de kust vertrekken.

Foto Pexels

triootjeaandewestkust.be

Lichtfestival Bright Brussels

nog t.e.m. 17/2

Brussel gaat de strijd aan met de eeuwige duisternis van de winter, en hoe: tijdens het lichtfestival Bright Brussels wordt de stad verlicht door twaalf installaties die bijzondere plekken en gebouwen in de kijker zetten. Volg het parcours doorheen de stad en laat je verwonderen: maak lichtkunst met je eigen hartslag, bewonder een sneeuwpop gemaakt uit discoballen, kuier door een kathedraal van fonkelende lampjes of laat je verrassen door een van de andere installaties die staan te blinken in de hoofdstad.

Foto Bright Brussels

visit.brussels

8.2

nog t.e.m. 22/2

Antwerpen – HETPALEIS brengt voor haar nieuwste dansvoorstelling, 8.2, acht jongeren samen die zich laten inspireren door rapmuziek. Ze duiken diep in de geschiedenis van het genre en ontleden de muziek, maar ook de teksten, de gebaren en de symbolen, op zoek naar de bron van al die kracht en energie. Zo proberen ze grip te krijgen op een muziekstijl die alle vormen overstijgt en overleeft, door zichzelf telkens opnieuw uit te vinden.

Karolina Maruszak

hetpaleis.be

Nacht van de musea en de galerijen

16/2

Dat de koningin der badsteden een paradijs is voor artistiekelingen is gekend: in Oostende kom je overal bijzondere musea en galerijen tegen. Op zaterdag 16 februari gooien die hun deuren extra lang open, voor wie zijn kunst liever na zonsondergang degusteert – en voor wie er graag een drankje bij heeft. Snuister rond in één (maar liefst enkele) van de dertig galerijen en musea en geniet intussen van een hapje of een streepje muziek, of laat je op sleeptouw nemen door één van de vele gratis gidsen die voor je klaar staan.

uitinoostende.be

Dutch Spring

nog t.e.m. 19/5

Na een lange renovatie zijn de Hollandse zalen van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Brussel eindelijk weer open: net op tijd voor het Rembrandtjaar. En dat is nog niet alles: met twee tijdelijke tentoonstellingen zet het KMSK het artistiek talent van Nederland extra in de kijker. Eentje toont een familieportret van Frans Hals, voor het eerst weer herenigd nadat het in de negentiende eeuw in stukken verdeeld werd. Een tweede tentoonstelling verzamelt tekeningen en prenten over allerlei onderwerpen, die samen een mooi beeld geven van de Nederlandse tekenkunst in de achttiende eeuw.

fine-arts-museum.be

Het bericht Vijf romantische weekendtips verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels