HomeNieuwsLifestyleVijf onverwachte oorzaken voor vettig haar

Vijf onverwachte oorzaken voor vettig haar

Je hebt je haar net gewassen, gaat ’s middags met je handen door je haar en je lokken voelen al vettig aan. Als dat herkenbaar klinkt, doe je waarschijnlijk iets verkeerd. Je haar zou normaal enkele dagen schoon moeten blijven, maar er zijn een aantal factoren die roet in het eten kunnen strooien. 

1. Je komt te vaak aan je haar

Net zoals het niet goed is om vaak met je handen aan je gezicht te zitten, doet dat ook weinig goeds voor je lokken. Je handen zijn immers niet altijd even proper en durven weleens vettig te zijn. Dat vet verplaatst zich vervolgens naar je haar en dan zit je met de gebakken peren. Probeer dus om zo min mogelijk door je haar te gaan en vermijd ook dat je partner te vaak door je haren gaat, hoe goed dat ook voelt.

2. Je wast je haar te veel

Je haar wassen zorgt er op korte termijn natuurlijk voor dat je haar proper blijft, maar op de lange termijn kan het je haar juist vettiger maken. Shampoo ontdoet je lokken namelijk van hun natuurlijke oliën, waardoor je hoofdhuid er net meer gaat aanmaken om dat verlies te compenseren. Ook conditioner kan je haar vettiger maken als je hem niet correct uitspoelt of over heel je haar aanbrengt. Probeer dus om maximum elke twee dagen je haardos een poetsbeurt te geven en breng conditioner alleen aan in de uiteindes.

3. Je borstelt je haar overmatig en met een vieze borstel

Borstel je je haar te vaak, dan zal je hoofdhuid meer oliën aanmaken. Daardoor ziet je haar er al snel vuil uit. Bovendien is het belangrijk om je borstel regelmatig schoon te maken. Al de productresten en het vet van je oude haar dat wellicht nog in je borstel hangt, maken je haar alleen maar vettiger.

4. Je gebruikt de verkeerde producten

Droog haar heeft baat bij verzorgende producten die je haar laten stralen, maar dat geldt niet voor vettig haar. Kies in plaats daarvan voor lichtgewicht verzorgingsproducten die je haar op een milde manier reinigen. Natuurlijke ingrediënten kunnen ook uitkomst bieden en zijn daarnaast minder agressief voor je hoofdhuid.

5. Je haar zit vol productresten

Producten als shampoo, gel of droogshampoo kunnen ervoor zorgen dat je haar wordt verzwaard en vervuild. Gebruik je regelmatig stylingproducten, dan is het een goed idee om enkele keren per maand een shampoo te gebruiken die komaf maakt met al die restjes.

Het bericht Vijf onverwachte oorzaken voor vettig haar verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels