HomeNieuwsLifestyleVijf dingen die veranderen wanneer je gaat samenwonen

Vijf dingen die veranderen wanneer je gaat samenwonen

Jij en je liefste schat hebben het goed samen, zo goed dat jullie elke minuut samen willen delen. Samenwonen is dan ook een logische stap. Er zijn heel veel voordelen aan verbonden, maar er veranderen vooral een hoop zaken. De vijf voornaamste voor je opgesomd. 

Je moet nu samen beslissen

Noodels in je bed opeten om 3u ’s nachts, televisie kijken wanneer je er zin in hebt of die oude boiler nooit vervangen omdat je er geen geld aan wil geven. Het zijn beslissingen die je voordien zelf in je eentje maakte. Nu je gaat samenwonen beslis je samen over de simpelste dingen. Van wat zullen we eten tot de kleur bank in de living.

Bye bye privacy 

Heerlijk toch elke dag wakker worden in de armen van je geliefde. Maar dat betekent ook dat hij of zij jou ziet als je je eens een keertje minder voelt en als je een puist op je voorhoofd hebt. Al je kleine kantjes komen langzaamaan naar boven gedreven. Daar is geen ontsnappen aan.

Taakverdeling 

Je hebt vroeger altijd je eigen zin gedaan en als er dus iets misliep was er maar 1 persoon waarop je boos kon zijn: jezelf. Nu woont er iemand extra onder je peperkoekendakje. Je gaat een taakverdeling moeten opstellen. Wie doet de was, wie geeft de planten water en wie doet de boodschappen. Probeer te communiceren en niet alles op te kroppen.

Thuisblijven was nog nooit zo leuk

Waar is de tijd dat je elk weekend kroegentocht deed? Op zoek naar de nieuwste verovering en gegarandeerd van een kater de volgende dag reef je je weekends aan elkaar. Maar nu je een plekje deelt met iemand, heb je die nood niet meer. Je wil veel liever qualitytime op de zetel.

Jullie groeien dichter naar elkaar toe

Je gaat vast en zeker eens ruzie maken en af en toe zul je hem of haar eens verwensen, maar de dynamiek tussen jullie twee zal eigenlijk alleen maar positief veranderen. Er ontstaat een soort intimiteit die je nog nooit had ervaren en dat is het beste gevoel in de wereld.

Het bericht Vijf dingen die veranderen wanneer je gaat samenwonen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels