Vind ons op

Zita

Cijfers bewijzen het: ouders geven meisjes minder zakgeld dan jongens

Lifestyle

Cijfers bewijzen het: ouders geven meisjes minder zakgeld dan jongens

Jongens krijgen gemiddeld twee keer zoveel zakgeld als meisjes. Dat berekende de Amerikaanse nieuwszender CBS News op basis van cijfers van BusyKid, een website waar ouders hun kinderen geld kunnen geven in ruil voor taken in het huishouden. Ook de bonussen voor jongens blijken hoger te zijn.

Als je een meisje bent en je hebt een broer, dan heb je voortaan het recht om die eens lang kwaad te bekijken. Want de kans is groot dat hij al die jaren meer zakgeld heeft gekregen dan jij. Dat leren cijfers van BusyKid die door de Amerikaanse nieuwszender CBS News bekeken werden. Van 10.000 families werd gevolgd hoe ze via het platform taken in het huishouden gaven aan hun kinderen en hoe ze hen ervoor betaalden. Na een analyse van de miljoenen transacties bleek het verschil tussen de verloning van jongens en meisjes opvallend groot.

Keuze van de ouders zelf

Jongens krijgen gemiddeld twee keer zoveel per week als meisjes. De Amerikaanse kleine heren verdienen omgerekend zo’n 11,5 euro per week. Hun vrouwelijk tegenhangers moeten het stellen met 5,7 euro. Als er bonussen worden uitgedeeld, gaat er 14,4 euro naar de jongens en 13,2 euro naar de meisjes.

“Het is schokkerend om zo’n groot verschil tussen de twee geslachten te zien op ons platform”, zegt CEO Gregg Murset aan CBS. “We houden geen rekening met het geslacht van de kinderen, maar ouders kunnen wel kiezen welke taak ze aan welk kind geven en hoeveel geld ze daarvoor geven. Daar wordt het verschil gecrëerd.”

Het bericht Cijfers bewijzen het: ouders geven meisjes minder zakgeld dan jongens verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top