HomeNieuwsLifestyleVijf culturele tips om te beleven in je bubbel

Vijf culturele tips om te beleven in je bubbel

Heb je dit weekend nog geen plannen? Geen probleem, trek eropuit met je bubbel en geniet van een culturele uitstap!

Meet the Masters

nog t.e.m. 15/11/21

Hun werk is al eeuwenoud, maar in het Brusselse Dynastiegebouw zijn de Vlaamse meesters springlevend. Tijdens een innovatieve nieuwe kunstbeleving word je daar helemaal ondergedompeld in het werk van van Eyck, Rubens en Bruegel: 360°-projecties en hoogtechnologische videomapping-technieken brengen de schilders en hun werk tot leven. De drie Vlaamse meesters (met de stemmen van onder andere Nico Sturm, Tom Vermeir en Stijn Cole) nemen je mee naar hun atelier en tonen hun schilderijen tot in de kleinste details.

Foto W. Van Puyenbroeck

meetthemasters.be

Plein de cirque

12/9 – 13/9

De Warande in Turnhout wordt dit weekend overspoeld door circusfestival Plein de Cirque. Op zeven locaties in en rond het cultuurcentrum kan je voorstellingen meepikken: telkens voor een beperkt publiek, meestal in openlucht en altijd met voldoende afstand. Twee clowns dobberen op een bootje in een vijver, vier vrouwelijke acrobaten beklimmen onbevreesd een wankele bouwkraan en een andere artiest jongleert met een emmer op zijn hoofd. Neem gerust je hele bubbel mee, want alle voorstellingen zijn geschikt voor iedereen vanaf zes jaar.

Foto La Burrasca

warande.be

Open Monumentendag

13/9

Zondag is Open Monumentendag: de jaarlijkse hoogdag voor iedereen die graag bijzondere plekken ontdekt. Ga rondneuzen in een architectenwoning, flaneer door een kasteeldomein of spring op je fiets en rijd voorbij oorlogsbunkers, oude molens en andere erfgoedplekken. Wie liever thuis blijft kan bovendien ook heel wat monumenten virtueel ontdekken: vanuit je eigen zetel kan je binnengluren in onder andere de Antwerpse Sint-Pauluskerk, de synagoge van Oostende of het Brugse stadhuis.

Foto Gasthuisapotheek Diest

openmonumentendag.be

Predikheerlijke zomer

nog t.e.m. 27/9

Mechelen sluit de zomer alsnog af met een festival: elk weekend van september kan je op de gezellige binnenplaats van bibliotheek Het Predikheren terecht voor poëzie, muziek, theater, jazz, klassiek en ander leuks. Dit weekend op de agenda: een muzikale ode aan Toots Thielemans, de bijzondere verhalen van Rob Vanoudenhoven, de wonderlijke vertelvoorstelling voor kinderen ANANSI, en een unieke concertfilm van Eefje De Visser.

dezomerisvanmechelen.be

Ana Torfs: The magician & the surgeon

nog t.e.m. 1/11

Twintig jaar na haar eerste solotentoonstelling in Brussel staat de Belgische beeldende kunstenaar Ana Torfs opnieuw in BOZAR met een expo, The magician & The surgeon. Torfs presenteert er enkele nieuwe werken, waaronder de video-installatie Sideshow. In een abstract decor verschijnen en verdwijnen een reeks figuren zonder gezicht, van een geisha tot enkele bizarre vogelmensen. In de stop-motionbeelden keert Torfs terug naar enkele oude liefdes: (poppenkast)theater, stille films en circus. Met een museumpas kan je de expo gratis bezoeken.

Sideshow – Foto Ana Torfs

bozar.be

Het bericht Vijf culturele tips om te beleven in je bubbel verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels