HomeNieuwsLifestyleVijf beroemdheden met een eigen whiskeymerk

Vijf beroemdheden met een eigen whiskeymerk

Wereldsterren zijn ook maar mensen, en lusten dus ook graag een glaasje. Maar wist je dat tal van beroemdheden het gezicht of zelfs eigenaar zijn van gepersonaliseerde sterke drank?

Conor McGregor

Conor McGregor
AFP / K. Kudryavtsev

De Ierse MMA-vechter staat bekend om zijn haantjesgedrag en stoere praat, maar de man heeft ook een fijnzinnige kant: hij heeft zich onlangs op de kunst van het whiskey stoken gestort.

McGregor gaat een eigen Ierse whiskey uitbrengen, Proper Twelve, in samenwerking met David Elder, die eerder bij Guinness aan de slag was. De naam is een nostalgische herinnering aan de plaats waar de Ierse spierbundel is opgegroeid: het dorpje Crumblin, postcode 12 in regio Dublin. Als oprichter van het bedrijf zal hij betrokken worden bij het volledige proces, van de creatie tot de marktintroductie. De smaak is een complexe doch soepele blend van vanille- en honingtoetsen, afgewerkt met nuances van geroosterd hout.

David Beckham

David Beckham
AFP / A. Wallace

De  oud-stervoetballer David Beckham is sinds 2014 het gezicht van Haig Club, een luxemerk van Schotse Hoogland whiskey, in partnerschap met alcoholverkoper Diageo. De single grain whiskey is verpakt in glamoureuze, blauwgetinte flacons, als een parfumflesje. De smaak wordt omschreven als ‘een zacht aroma van butterscotch en toffee’. De geboorteplaats van Haig Club is de Cameronbridge stokerij in Schotland. De luxewhiskey wordt wereldwijd verkocht.

Matthew Mcconaughey

Matthew Mcconaughey
AFP / C. Delmas

Mcconaughey is sinds 2016 aan de slag als creatieve directeur van een whiskeymerk uit de Amerikaanse deelstaat Kentucky. Naar verluidt betaalde de acteur 4 miljoen dollar voor dat privilege. In april 2018 introduceerde hij zijn eigen creatie: de Wild Turkey Longbranch.

Longbranch wordt gemaakt op basis van van acht jaar oude bourbon-whiskey die een dubbel filtratieproces doorstaan heeft: de bourbon werd eerst gefilterd door witte eiken houtskool en vervolgens door houtskool afkomstig van de typische Mesquite-boom uit Texas. Het merk stelt dat het twee jaar geduurd heeft om alle nuances in de drank helemaal op punt te krijgen. Het resultaat is een goudbruine whiskey met een subtiel rokerige smaak.

Drake

Drake
AFP / C. Delmas

Rapper Drake lanceerde in 2016 samen met drankenproducent Brent Hocking een oude bourbon-whiskey: Virginia Black Whiskey. De drank wordt omschreven als “meer egaal en zoeter dan de doorsnee bourbon”. De Canadese artiest is volgens Hocking “100% betrokken bij het creatieve proces”. Plan is om met het whiskeymerk naar de beurs te gaan en met de beursgang zo’n 30 miljoen dollar aan investeringen op te halen.

Bob Dylan

Bob Dylan
AFP / F. Tanneau

De iconische muzikant lanceerde in mei van dit jaar een collectie premium whiskeys, Heaven’s Door Spirits, met zelf-ontworpen etikketten op de flessen. De eerste drie reeksen bestaan uit Straight Tennessee Bourbon, een Double Barrel Whiskey en een Straight Rye Whiskey die gerijpt heeft in sigarenvaten uit de Vosges-streek in Frankrijk.

Dylan wou naar eigen zeggen “een collectie Amerikaanse whiskeys op de markt brengen die hun eigen verhaal vertellen”. De whiskeys zijn enkel verkrijgbaar in sommige steden in Tennessee, Texas, California, Florida, New York en Illinois, maar er zouden nog meer verkooplocaties volgen.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels