HomeNieuwsLifestyleDeze varianten van bekende sterke dranken kende je nog niet

Deze varianten van bekende sterke dranken kende je nog niet

Jägermeister, Martini, Aperol, Jack Daniel’s, Bacardi: al deze sterke dranken doen wellicht een belletje rinkelen, maar hun spin-offs zijn niet altijd even bekend. Volgende merken hebben een variant op de markt gebracht die het ontdekken waard is.

Jägermeister

De populaire kruidenlikeur Jägermeister komt binnenkort met de Jägermeister Cold Brew Coffee, met de smaak van Arabica koffie en een vleugje cacao. De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk zullen als eersten van de Duitse likeur mogen proeven, of de drank ook in andere landen in de rekken zal liggen is niet bekend. De originele Jagermeister bestaat uit een mengeling van 56 soorten kruiden, bloesems en vruchten. Deze variant heeft dus twee extra smaakmakers, en bevat iets minder alcohol: 33%.

Bailey’s

De Ierse likeur op basis van whiskey en room heeft onlangs een variant op de markt gebracht met de smaak van rode fluweeltaart: Bailey’s Red Velvet Liqueur, een samenwerking met Georgetown Cupcake, een van de bekendste cupcakemakers ter wereld. Het is een limited editie speciaal voor de feestdagen. In een persbericht beschrijft het bedrijf de smaak als “verse chocoladetaart met een laagje roomkaas en een vleugje cacaopoeder”.

Jack Daniel’s

Jack Daniel’s bracht begin oktober een nieuwe variant op de Amerikaanse markt: Tennessee Apple. De typische Jack Daniel’s smaak met toetsen van houtskool en gerijpt in Amerikaanse eikenvaten wordt aangevuld met een appelsensatie. De whiskey van 35% wordt best ijskoud opgediend, puur of in cocktails. De smaakbeschrijving rept van “krokante groene appels, nuances van karamel en zacht gekruid”. De afdronk is “rijk en effen” met een toets van geroosterde eik.

Bacardi

In april van dit jaar lanceerde Bacardi een limoenvariant in de Verenigde Staten, met witte Bacardi-rum als basis, verrijkt met limoensmaken, geraspte limoen en citrustoetsen. Het is al de negende Bacardi-variant. De vicevoorzitter van Bacardi North America noemde het “een verfrissende sensatie voor mensen die voortdurend op zoek zijn naar nieuwe cocktails, ideaal voor in de lente en zomer”.

Filliers

Ook onze eigenste Belgische trots, jeneverstokerij Filliers, lanceerde onlangs een exotische variant: de Filliers PINK fruitjenever smaakt naar een combinatie van granaatappel, roze pompelmoes en framboos en zit in een roze fles met daarop een flamingo. “Een leuk alternatief voor het glas cava of de witte wijn tijdens de feestdagen”, aldus communicatieverantwoordelijke Frédéric De Gezelle. Filliers PINK Fruitjenever is te koop in de supermarkt en de betere drankenhandel voor 12,99 euro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels