HomeNieuwsLifestyleVijf activiteiten om het weekend te overbruggen

Vijf activiteiten om het weekend te overbruggen

Heb jij nog geen plannen tijdens dit extra lange weekend? Met deze vijf weekendactiviteiten zal je je niet vervelen!

5 jaar Het Bos

1/6

Het Bos, een sympathiek en tegendraads Antwerps cultuurcentrum in de schaduw van het MAS, wordt vijf jaar. En Het Bos zou Het Bos niet zijn als daar geen feestje bij hoorde: een hele maand vol feestelijkheden kent deze zaterdag haar apotheose in het ‘Vijf Jaar Het Bos’-feest (dat ongetwijfeld spannender wordt dan de titel doet vermoeden). Op de affiche staan alvast ronkende namen als Frankie Traandruppel, Maradona en Tone Zones.

hetbos.be

Bijenfeest

2/6

De wereld van Kina geeft zondag het feestelijke startschot van de Week van de Bij. Een bezoekje aan De wereld van Kina is dan gratis, en bovendien worden er ook heel wat activiteiten en workshops voor het hele gezin georganiseerd. Kijk door de ogen van een bij met een virtualrealitybril, zing en dans het blije bijenlied, waag je kans in de zoemende stuifmeelrace, onderzoek pollen onder de microscoop, bedruk textiel met bloemen of strijk je eigen bijenwasdoek. En natuurlijk valt er ook heel wat bijenlekkers te verorberen…

weekvandebij.be

Birdsong

31/5

Bij de tweede film van Hendrik Willemyns (bekend van Arsenal), Birdsong, horen ook een boek en een concert. Het boek, Room of Imaginary Creatures, is geschreven en geïllustreerd door kunstenaars uit alle hoeken van de wereld. De film, over een vrouw in Tokio die droomt van een leven als muzikant, brengt die poëzie en muziek tot leven. En dát geheel wordt dan weer door Willemyns en Paulien Mathues samengebracht in een reeks filmconcerten, met vanavond de première in de Antwerpse Bourla. Het resultaat: een bevreemdende maar poëtische filmtrip over hoe muziek tot stand komt en weer ten onder gaat.

toneelhuis.be

SPACES: Interior Design Evolution

nog t.e.m. 3/11

Een interieur is de spiegel van een samenleving: het is getuige van grote sociale omwentelingen of technologische vooruitgang. De ontwikkeling van elektrische verlichting, de industrialisering van de meubelproductie of de uitvinding van huishoudtoestellen, allemaal transformeerden ze de manier waarop we onze ruimte inrichten. De nieuwste tentoonstelling in het Brusselse designmuseum ADAM – SPACES: Interior Design Evolution – toont wat een interieur vertelt over zijn bewoners: hoe ze leven, maar ook hoe ze denken en handelen.

©Lohas&Lohas

adamuseum.be

20 jaar Abattoir Fermé: De Expo Show

nog t.e.m. 15/6

Theatergezelschap Abattoir Fermé wordt twintig en viert dat met De Expo Show. Die gunt je een unieke blik achter de schermen van het gezelschap, met decors, rekwisieten, kostuums en foto’s, maar ook met teksten en ideeën die nooit de scène gehaald hebben en een glimp van de plannen voor de komende jaren. Abattoir zou echter Abattoir niet zijn als ze het materiaal niet op een eigenzinnige manier zou presenteren: het wordt een atmosferische onderdompeling in haar esthetiek en inhoud, evenveel show als expo.

nona.be

Het bericht Vijf activiteiten om het weekend te overbruggen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels