HomeNieuwsLifestyleVier activiteiten om het weekend te overbruggen

Vier activiteiten om het weekend te overbruggen

Heb je nog geen plannen voor dit extra lange weekend? Met deze vier tips zal je je niet vervelen!

Feest in de Abdij

17/8

Een bezoekje aan Abdijmuseum Ten Duinen is altijd een beetje een reis terug in de tijd, maar tijdens Feest in de Abdij word je zo terug naar de middeleeuwen gekatapulteerd. Kuier door de ruïnes, breng een bezoekje aan een bourgondisch huishouden en luister naar de spannende verhalen van een muzikaal stelletje narren. En natuurlijk mag je ook zelf de handen uit de mouwen steken: verander in een stoere ridder of een woeste draak, help een handje bij het schapen drijven of loop mee in een middeleeuwse modeshow.

Foto De Riddershow

tenduinen.be

Flowertime

nog t.e.m. 18/8

Dit jaar wordt de Grote Markt van Brussel niet bedekt met een weelderig bloementapijt. Gelukkig worden liefhebbers van het betere bloemstuk alsnog op hun wenken bediend door Flowertime. Het stadhuis wordt door dertig florale kunstenaars versierd met meer dan 100.000 echte bloemen. Ga op wandel door het indrukwekkende gebouw: de hal, de gangen, kantoren en historische zalen worden in de bloemetjes gezet met tientallen gigantische en heerlijk geurende kunstwerken. Het parcours begint op de Grote Markt en neemt je mee langs de mooiste plekjes van het gebouw.

Foto W. Vanmaele

flowertime.brussels

Art Nocturne Knocke

nog t.e.m. 18/8

In Knokke heb je nog één weekend de kans om een bezoekje te brengen aan de kunstbeurs Art Nocturne Knocke, een van de meest befaamde van Europa. Gerenommeerde internationale galerijen presenteren er werk van onder andere Jeff Koons, Damien Hirst, Yves Klein en Picasso. De beeldenwandeling Sculpture Link wijst je trouwens de weg vanaf de zeedijk naar het Scharpoordpark (waar de beurs plaatsvindt) langs een reeks monumentale sculpturen. Geen budget voor een Picasso? Geen probleem, gewoon kijken mag ook.

Foto L. Jenkell

artnocturneknocke.be

Jazz Middelheim

nog t.e.m. 18/8

Het walhalla voor jazzliefhebbers bevindt zich dit weekend in Antwerpen, want daar kan je in park Den Brandt naar Jazz Middelheim. Het oudste zomerfestival van het land viert zijn vijftigste verjaardag met een gepast programma vol levende legenden en jonge helden – en met een ode aan Toots Thielemans (foto). Het Tribute to Toots Thielemans wordt gebracht door Grégoire Maret en Kenny Werner, met de hulp van onder meer Dré Pallemaerts en Philip Catherine. Verder op de affiche: onder andere Charles Lloyd, Pharoah Sanders Quartet, STUFF. en WWWater.

Belga / V. Lefour

jazzmiddelheim.be

Het bericht Vier activiteiten om het weekend te overbruggen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels