HomeNieuwsLifestyleFESTIVAL. BSF: festivalkoorts in het hart van Brussel

FESTIVAL. BSF: festivalkoorts in het hart van Brussel

Vanaf vandaag danst het hart van onze hoofdstad weer op het ritme van het Brussels Summer Festival. Het Paleizenplein, de Kunstberg en La Madeleine zullen volstromen met enthousiaste festivalgangers. Deze 19de editie staat in het teken van de diversiteit, zowel op het vlak van muziekstijlen als van nationaliteiten, al kleurt de affiche toch voornamelijk Belgisch. 55 groepen op 3 podia: het menu voor een festival met lef.

Als headliners wist het Brussels Summer Festival dit jaar een paar grote namen te strikken, zoals Christine & the Queens, Booba, Giorgio Moroder, Kyo en Lost Frequencies. Die illustreren op zich al de diversiteit waar de organisatoren op mikken. Zij wilden «meer grote internationale artiesten op de affiche zetten om iedereen tevreden te stellen».

Die verscheidenheid vind je ook terug in de manier waarop de groepen per dag ingedeeld zijn. In tegenstelling tot voorgaande jaren heeft geen enkele festivaldag een aanwijsbaar thema. Neem bijvoorbeeld zaterdag, 17 augustus. Als de poprock van Suarez, Hyphen Hyphen of het onverslijtbare Kyo niet jouw ding is, dan kan je aanschuiven voor het neusje van de electro-zalm met de Belgen van Todiefor en The Magician, of ook Graviity en The Avener. In de luwte van La Madeleine kan je dan weer terecht voor de zachte songs van Mogli, Clou en Tanaë.

De blijde intrede van electro

Dit jaar haalt BSF alles uit de kast om voor het eerst een volwaardige portie electro op het programma te plaatsen. Op die manier willen ze hun potentiële publiek nog uitbreiden. Die ingreep zet de internationale dimensie van het festival nog meer in de verf, want naast de eerder vermelde DJ’s haalden de organisatoren zwaargewichten als Rudimental, Tove Lo, Son Lux en MØ binnen.

België is goed vertegenwoordigd

Hooverphonic
Foto Carl Rottiers

De grootste Belgische vaandeldrager die deze editie in petto heeft, verschijnt op vrijdag 16 augustus op het podium: Hooverphonic. Ook twee andere lievelingen van het Belgische publiek, Mustii en Blanche, zijn van de partij. Op andere momenten vinden we onder meer Whispering Sons, Tanaë, Krakin’ Kellys, RIVE, Le Manou en het verrassende Glauque terug.

De Franstalige muziek in al haar glorie

De staalkaart van de Franstalige muziek die het festival presenteert, is zeker ook divers. Toch kan je niet naast de rap-invloeden kijken, die steeds meer deel uitmaken van haar DNA. Naast de krachtige flow van Booba kunnen hiphopfans de donderdag en de vrijdag hun hartje ophalen aan het werk van de Belgen Caballero & Jeanjass en ook van Gringe, Columbine, Lonepsi, Kikesa en S.Pri Noir.

Van afwisseling gesproken: zowel de theatraliteit van Feu! Chatterton als de humor van Les Fatals Picards zullen het publiek doen genieten. Voor pure energie kunnen we dan weer terecht bij Eiffel, Inüit en Collectif 13. Pomme, Grand Blanc, Clou, Alice et moi en het charmante duo The Pirouettes vervolledigen het programma.

Tot slot geeft het Brussels Summer Festival via hun initiatief BSF Up! een podium aan vijf plaatselijke artiesten: Arden, Lord & Hardy, Behind the Pines, Zappeur Palace en Leomind. Zij mogen de feestelijkheden op het Paleizenplein openen en krijgen onderdak in La Madeleine. Dat wordt een fijne kennismaking met het festivalpubliek!

(sp)

Het bericht FESTIVAL. BSF: festivalkoorts in het hart van Brussel verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels