HomeNieuwsLifestyleVIDEO. Dierenarts ontfermt zich over zwakke puppy met hazenlip

VIDEO. Dierenarts ontfermt zich over zwakke puppy met hazenlip

Een dierenarts heeft zich ontfermd over een kleine pitbull pup. Het arme diertje werd geboren met een hazenlip en woog slechts driehonderd gram. Daardoor kon de viervoeter moeilijk gevoederd worden en nam de arts de taak van pleegmoeder op zich.

Toen Sasha bij dierenarts Marie DeMarco uit New York terecht kwam, veroverde het hondje onmiddellijk het hart van de vrouw. Hoewel de kans erg groot was dat het hulpeloze beestje het met zijn zwakke gezondheid niet zou halen, wilde de dierenarts het niet zomaar opgeven.

Al snel bleek de puppy ook met verschillende andere kwaaltjes te kampen. Zo is haar kop veel te groot voor haar lichaam. Dat wilt zeggen dat ze last heeft van een waterhoofd, waardoor haar hersenen maar een derde van de normale grootte hebben. Daarnaast heeft het huisdier ademhalingsproblemen, een urineweginfectie en een aantal orthopedische problemen.

Nog te zwak voor medische behandelingen

Momenteel is Sasha drie en een halve maand en weegt ze bijna 500 gram. Dat is nog te klein en te zwak om medische behandelingen te ondergaan. Het kleine diertje moet nu vooral goed groeien en haar krachten aansterken. Marie helpt de pup daarbij door haar elke drie tot vier uur per dag te voederen. ’s Nachts doet de veearts dat één keer om de vijf uur.

“Sasha grijpt alle kansen en heeft bewezen dat ze hier echt wil zijn”, vertelt Marie aan Daily Mail. “Ze is een klein mirakel!” Ondanks alle gezondheidsproblemen, heeft Sasha een gelukkig leven.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels