HomeNieuwsLifestyleVergeet de avocado: moringa is het nieuwe supervoedsel

Vergeet de avocado: moringa is het nieuwe supervoedsel

Heb je de buik vol van avocado’s, quinoa en chiazaad? Dat treft, want de nieuwe superfood moringa doet zijn intrede.

Moringa wordt door wetenschappers “de meest nuttige boom ter wereld genoemd”, en dat wil wel wat zeggen. Volgens een studie die gepubliceerd is in het vakblad Phytotherapy Research hebben de schors, wortelen, bladeren, zaden en bloemen van deze plant een heleboel gezondheidsvoordelen. Zo wordt het onder meer gebruikt om astma, diabetes, artritis en epilepsie te behandelen.

Gezonde bom voedingsstoffen

Ook in de Indische, Chileense en Afrikaanse keuken hebben ze al langer de gewoonte om moringa te verwerken tot poeder. De keukenprinsessen geloven dat het goedje uit een reeks voedingsstoffen bestaat, en dat wordt opnieuw bevestigd door wetenschappelijk onderzoek. Het groene superpoeder bevat meer vitamine A dan wortels, meer calcium dan melk, meer vitamine C dan sinaasappels en meer kalium dan bananen. Als kers op de taart biedt het zogezegde wondermiddel ook drie keer zoveel ijzer als spinazie.

Koning van de superfoods

De kans is dus groot dat moringa-poeder binnenkort het nieuwste ingrediënt worden waar foodies helemaal wild van worden. Google Trends voorspelt zelfs dat het de nieuwe koning van de superfoods zal worden. Of de avocado echt van de troon gestoten wordt, blijft afwachten.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels