HomeNieuwsLifestyleUITTIPS. Het weekend brengt verliefde vampieren, bangelijke muziek en griezels in miniatuur

UITTIPS. Het weekend brengt verliefde vampieren, bangelijke muziek en griezels in miniatuur

De beste culturele uitjes voor dit weekend.

Herfstvakantie in De Grote Post

Instagram CiApnAntQCz


30/10-6/11

Oostende – De Grote Post pakt in de herfstvakantie uit met de poëtische expo ‘Op een bedje van troost’. De hele vakantie kan je doorlopend de doe-installatie over verdriet, afscheid en troost bezoeken in de Sint-Jozefskerk. Ook in de theatervoorstelling ‘Het Uur Blauw’ van Johan Terryn zoeken we met z’n allen naar een nieuw ritueel om onze verdwenen dierbaren dicht bij ons te houden.

In de theaterzalen zijn jong en oud welkom bij de muzikale voorstelling ‘Tavern Michelle’ (8+). Alle dimensies van angst worden vertaald naar een abstracte, fysieke ervaring voor alle leeftijden. En ook Monki komt langs met zijn circusvoorstelling ‘Niks nieuws, over mijn coming out als optimist’ (12+), met een Chinese paal en tekst maakt Monki ons deelgenoot van zijn worstelingen als optimist in een te cynische wereld.

degrotepost.be

Mini-Europa in Halloweensfeer

Instagram CkNm6UJq1TG


nog t.e.m. 6/11

Laken – Griezelen op mini-maat? Het kan! In Laken zetten vanaf dit weekend miniskeletten en minizombies de miniatuurwereld van Mini-Europa op zijn kop. Spinnen beklimmen de Eiffeltoren en zombies nemen het pretpark over. Mini-Europa is twee weken lang helemaal ondergedompeld in griezelthema, met levensechte decors en de onvermijdelijke pompoenen. En er valt niet alleen veel te zien, maar ook te horen: griezelige verhalen bijvoorbeeld, over het lot van heksen in de middeleeuwen of dat van Frankenstein. Duizenden details zorgen voor een unieke sfeer en laten je rillen van plezier. Aan de make-upstand trakteer je jezelf op een uitgesproken horrorlook – creepy chique, zoiets?

Minieurope.eu

De Gebroeders Schimm


nog t.e.m. 4/11

Verschillende locaties in Vlaanderen – De Gebroeders Schimm (9+) is een geestige griezelfilm voor de hele familie. Je kan hem deze herfstvakantie bekijken op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Last van spoken, klopgeesten of de paranormale pest? De Gebroeders Schimm helpen je uit de nood. Waar monsters op de loer liggen, komen deze professionele spokenjagers in actie. Ze vangen alle griezels en sluiten ze voorgoed op: in de kast, in de kelder of onder je bed. Tot ze dankzij het eigenzinnige meisje Lilith een nieuw bovennatuurlijk verschijnsel op het spoor komen. Het gaat om het gevaarlijkste monster dat ze ooit ontmoetten: het monster dat zich in ieder van ons schuilhoudt…

uitinvlaanderen.be

Big Bang Festival

30/10

Antwerpen – De herfstvakantie is de vakantie waarin ook Big Bang ontploft, het festival dat jonge kinderen in contact probeert te brengen met alle mogelijke en onmogelijke vormen van muziek. Het doet dat met installaties die kinderen mogen aanraken, waarmee ze zelf muziek kunnen maken en natuurlijk met muzikale voorstellingen. Wie met zijn kroost op ontdekking gaat door deSingel stoot in elk hoekje op een muzikale verrassing: intieme concertjes, interactieve installaties, ontroerend muziektheater en mobiele fanfares. Zonzo Compagnie toont er Hush, een grappige muziektheatervoorstelling over de componist Henry Purcell. Zelf dansen doe je in duet met het Robot Orchestra, dat synchroon met jouw bewegingen begint te spelen. En uit Afrika komen de mooiste muzikale verhalen overgewaaid, want wanneer in Afrika iets verteld wordt, weerklinkt er altijd muziek. Een energiedipje? Laat je op sleeptouw nemen door de knotsgekke Hop Frog Fanfare. Wedden dat je er meteen weer bovenop bent?

bigbangfestival.be

Het Vampierenfeest

Nog t.e.m. 1/11

Edegem – Een keer om de 30 jaar komen de meest bloeddorstige vampieren ter wereld samen voor een vampierenbal. Dit jaar vinden de feestelijkheden plaats in Fort 5 in Edegem en iedereen is uitgenodigd, vampier of geen vampier. Gastheer Graaf Pirvam hoopt vooral zijn geliefde terug te vinden, die hij niet meer heeft gezien sinds het vorige feest 30 jaar geleden. Het Vampierenfeest is een bijzondere theatervoorstelling waarin je zelf je eigen weg mag zoeken: dwaal vrij rond in de gangen van het kasteel en ontmoet onderweg allerlei nachtelijke wezens. Ga je op in het feestgedruis, eet je een hapje mee in het vampierenrestaurant of trek je je liever terug in de duistere achterkamertjes? Zorg in ieder geval dat je op tijd in de balzaal bent om te zien hoe het stomend liefdesverhaal zijn hoogtepunt bereikt.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/cultuur/uittips-het-weekend-brengt-verliefde-vampieren-bangelijke-muziek-en-griezels-miniatuur

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels