HomeNieuwsLifestyleUit dit potlood groeit een plantje

Uit dit potlood groeit een plantje

Een bloem die groeit uit een potlood? Het kan. Drie Amerikaanse studenten kwamen op dat idee en veroveren nu de hele wereld. Het merk heet Sprout en heeft bedrijven als Coca-Cola en IKEA als vaste klant.

Vijf jaar geleden kwam Michael Stausholm, een Deense ondernemer, Sprout tegen op crowdfundingplatform Kickstarter. Drie studenten van het Institute of Technology in Massachusetts zamelden er geld in voor plantbare potloden. De Deen ging met de studenten in zee en verkocht volgens Business Insider inmiddels 10 miljoen Sprout-potloden.

Dit potlood kan je planten
Foto Sprout

Duurzame wereld

Het bedrijf streeft naar een duurzamere en meer natuurlijke wereld en wil met het plantbare schrijfgerij zijn steentje bijdragen. De potloden zijn in de eerste plaats bedoeld om mee te kleuren of schrijven. Blijft er enkel een stompje over en is het dus te kort geworden om mee te schrijven? Dan kan je het planten. Op het einde zit namelijk een capsule met zaadjes. “Als je het potlood schuin in een pot aarde steekt en af en toe wat water geeft, komt er een plantje tevoorschijn”, klinkt het op de website.

Vandaag zijn heel wat grote bedrijven, zoals Coca-Cola, Disney en IKEA, klant van Sprout. Ook op Amazon zijn ze te koop. “We verkopen niet enkel potloden, maar een heel verhaal”, legt Stausholm uit aan Business Insider. “Je maakt planten van afval en we hopen dat dat mensen doet stilstaan bij wat je nog zou kunnen hergebruiken.”

Het bericht Uit dit potlood groeit een plantje verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels