Vind ons op

Zita

Lifestyle

Trouwplannen? Dit zijn de huwelijkstrends voor 2019

Het huwelijksseizoen loopt stilaan op zijn einde, maar de modewereld maakt zich al klaar voor volgend jaar. Bruidjes kunnen dus hun hart ophalen aan de nieuwste huwelijkstrends. Daar kan je alleen maar ‘I Do’ op zeggen. 

Wie al eens naar een bruiloft is geweest, kent de clichés ondertussen vanbuiten. Witte jurken, ‘Le Lac Du Conemera’ dat wordt gezongen, en een klassiek trouwfeest ’s avonds, het zijn maar enkele klassiekers die altijd terugkomen. Maar voor het komende jaar mag je je aan iets specialer verwachten.

Comfort boven alles 

Terwijl tot voor kort bruidjes alles uit de kast haalden om er als een echt model uit te zien, primeert nu vooral comfort. Luchtige jurken met eventueel een zakje om het één en ander op te bergen winnen steeds meer aan populariteit. Ook sneakers onder je outfit zijn niet langer taboe. Denk maar aan Marjolein uit ‘Blind Getrouwd’ die blauwe sneakers onder haar jurk droeg. Gemakkelijk en ideaal om tot in de vroege uurtjes te dansen.

Ecologie 

Koppels denken ook na over de impact van hun huwelijksfeest. Het zal je dan ook niet verbazen dat eco-weddings helemaal in zijn. Van de bloemen tot het bestek, er wordt met meer respect voor de natuur getrouwd.

Kleur 

Volgens Hamish Shephard oprichter van de wedding planning app Bridebook, is trouwen in het maagdelijk wit echt iets van in het verleden. Tinten als roos, rood en oranje gaan de plechtigheden domineren. Ook de bruidsmeisjes mogen geen grijze muizen meer zijn en komen met een kleurrijke jurk voor de dag.

Innovatie 

De huwelijkssector is gefundeerd op oeroude tradities, maar ook daar wil de technologische sector een graantje meepikken. Drones, trouwringen met de vingerafdruk van je partner op of hologramselfies op Instagram, je kan het zo gek niet bedenken. Traditie wordt dus afgewisseld met een scheutje Sci-fi.

Exotische reizen 

Reizen zit in de lift, niet alleen na de trouw maar ook voordien. Reisbureau’s zien een stijging van het aantal ‘verlovingsreizen’. Prins Harry en Meghan waren de voorlopers en gingen een tijdje naar Zuid-Afrika om te kunnen ontsnappen aan de drukte en stress van hun huwelijksvoorbereidingen.

Het bericht Trouwplannen? Dit zijn de huwelijkstrends voor 2019 verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top