Vind ons op

Zita

Zwangere vrouwen eisen ‘pregnancy mode’ in fitnessapps

Lifestyle

Zwangere vrouwen eisen ‘pregnancy mode’ in fitnessapps

Niet alleen mensen die willen afvallen, gebruiken allerlei fitness- en gezondheidapps, ook zwangere vrouwen willen graag in vorm blijven. Toch zijn ze niet tevreden. Volgens hen ontbreekt er vaak een ‘pregnancy mode’ in work-outapplicaties. 

Een gezondheidsapp die bijhoudt hoeveel calorieën je binnenkrijgt of waarschuwt als je te weinig water drinkt , er bestaat voor ieder wat wils. Maar daar zijn zwangere vrouwen het niet mee eens. Het was schrijfster Swapna Krishna die de kat aan de bel bond. Volgens haar wordt er te weinig rekening gehouden met zwangere dames als het gaat om work-out- of wellnessapplicaties. Vaak krijgen ze meldingen dat ze teveel bijkomen en meer moeten bewegen, iets waar ze natuurlijk negen maanden lang geen boodschap aan hebben.

Mannen als maatstaf 

Net zoals Krishna ergeren een hoop vrouwen zich aan de mannelijkheid van de apps. Zo ontbreekt er een degelijke ‘pregancy mode’ in de applicaties en worden de producten ontworpen met mannen als maatstaf. Op Twitter zijn alvast veel vrouwen blij dat het probleem wordt aangekaart.

Het bericht Zwangere vrouwen eisen ‘pregnancy mode’ in fitnessapps verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top