HomeNieuwsLifestyleStoot de vijg de populaire avocado van de troon?

Stoot de vijg de populaire avocado van de troon?

Ben je avocado’s beu gegeten? Dan kan je overstappen op de vijg, want ook deze exotische hipstervrucht maakt tegenwoordig furore op Instagram.

Je zou het op het eerste gezicht niet zeggen, maar avocado’s en vijgen vertonen best veel gelijkenissen. Alle twee zijn ze watertandend lekker op een toast, in een smoothie, in een salade, in een taart én in een hoofdgerecht. Ook niet onbelangrijk: beide delicatessen zijn fotogeniek.

Smaak van het jaar

Best opvallend is dat de avocado regelmatig voor groot keukenverdriet zorgt. In de winkel is het geen sinecure om een rijp exemplaar te vinden. Als je hem dan opensnijdt, is de avocado vaak teleurstellend bruin of hard.

A post shared by Hanna (@hannasavannah_) on

Bij vijgen is dat niet anders. Inschatten of ze eetbaar zijn, is een ware kunst. Zo mogen ze  niet te hard of te zacht zijn. Bij bruine vlekken op de schil is het eveneens oppassen geblazen, want dat is een teken dat ze bijna bedorven zijn. 

De Zwitserse smaakstoffen- en aromaproducent Firmenich benoemde de vijg zelfs tot “smaak van 2018”. De opmars van de bijzondere lekkernij lijkt met andere woorden slechts een kwestie van tijd. Bij ons is het alleszins nog even wachten voor we en masse kunnen smullen van de nieuwe hipstervrucht. Het vijgenseizoen loopt immers van half augustus tot eind november.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels